Midweekroeien

Dauwtrap roeitocht op Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag 9 mei organiseert de Midweekroei-commissie weer de bekende roei-dauwtraptocht naar De Kribbe (ter hoogte van Wilp), waar wij roeiers van Isala uit Zutphen ontmoeten om gezamenlijk te ontbijten.

MWR Toertocht Amsterdam & Amstel

Vrijdag 26 april zijn we met midweekroeiers van Daventria te gast biij Roeivereniging RIC aan de Amstel in Amsterdam. We maken een toertocht in wherries door de stad ten oosten van het centrum en na de lunch over de Amstel richting Ouderkerk. De route zal ongeveer zijn zoals RIC die volgt op de Landelijke Midweekroeidag van 6 juni (voor wie op 26 april niet kan). Wij roeien een ingekorte versie, omdat het de dag voor Koningsdag  op de grachten best al druk kan zijn. RIC heeft als regel dat er per boot een stuurman / begeleider van de roeivereniging meegaat, voor de veiligheid én de Amsterdamse verhalen.

Opening MidWeekRoeien seizoen 2024 vanuit Zwolle

Op donderdag 21 maart starten we ons midweekprogramma met een tocht vanuit Zwolsche Roei & Zeilverening. De roeitocht gaat over het Zwarte Water en de Vecht. De Vecht stroomt kronkelend door een nog redelijk authentiek, landelijk gebied. We hopen dat het voorjaar al merkbaar zal zijn en we volop kunnen genieten van het roeien en de natuur. Na verloop van tijd komt Buitenplaats de Luwte in zicht. De bijbehorende horecagelegenheid het Paviljoen is te vinden boven op de dijk en biedt een weids uitzicht over de Vecht en de landerijen.

Afsluiting midweekroeiseizoen 2023

Net als ieder jaar organiseren we de tocht naar het Gat van Gorssel als afsluiting van het MWR-seizoen. De tocht is op vrijdag 13 oktober 2023. We starten om 11.30 uur bij Daventria met koffie + koek en de botenindeling. Voor deze tocht maken wij een botenindeling en houden we er rekening mee dat er per boot voldoende IJsselbevoegden mee roeien! Daarom bij aanmelding aangeven of je IJsselbevoegd bent.

MWR-toertocht Groningen over Paterswoldsemeer

Na de vakantietijd hebben we als Midweekroei-commissie nog een sportieve en gezellige dagtoertocht met twee boten over het Paterswoldsemeer in petto, dinsdag 12 september vanaf de Koninklijke Groninger Roeivereniging De Hunze.

Gezocht: 15 roeiers voor MWR-tocht met Finse Kerkboot

Hoe anders en bijzonder is het roeien in een boot met 14 roeiers en een stuur? Dat gaan we woensdag 21 juni ervaren in de toertocht van Midweekroeien met een Finse kerkboot op de Friese wateren. Roei je mee?

Dauwtrap roeitocht en Hanze-ontmoeting

Op donderdag 18 mei, Hemelvaart, organiseren we een dauwtraptocht van de roei naar "De Kribbe" , ter hoogte van Wilp. Al in 2015 is er op initiatief van enkele recreatieve roeiers in C4 boten naar "de Kribbe" geroeid om daar roeiers van Isala uit Zutphen te ontmoeten en samen te ontbijten. Deze formule is goed bevallen, vandaar dat de tocht weer op het programma staat.

Midweek roeitocht Weerribben/Wieden

Update: deze tocht is verplaatst naar 20 april, inschrijven is nog mogelijk.
Voor Donderdag 20 april 2023 organiseert de commissie Midweek Roeien (MWR) een toertocht bij Roei Vereniging (RV) ‘t Diep te Steenwijk. Het wordt een unieke en schilderachtige tocht over vaarten, grachten, plassen en meren in het schitterende gebied van de Weerribben.

Opening Midweek Roeiseizoen 2023!

Op vrijdag 10 maart starten we ons midweekprogramma met een tocht vanuit Zwolsche Roei & Zeilverening. De roeitocht gaat over het Zwarte Water en de Vecht.

Afsluiting midweekroeiseizoen 2022

Vrijdag 14 oktober 2022
Gat van Gorssel

Inschrijven vanaf 24 september 2022 t.m. 10-10-2022.

Net als voor de corona periode organiseren we deze tocht als afsluiting van het MWR seizoen.

Pagina's