R&ZV Daventria

Roeien is een sport voor alle leeftijden, dat is ook terug te vinden in het ledenbestand van R&ZV Daventria. De circa 400 leden bevinden zich tussen de 11 en 85 jaar, dus variëteit genoeg. Roeien is ook op diverse niveau's mogelijk, de een gaat voor het serieus trainen en deelnemen aan regionale en nationale wedstrijden. Terwijl het andere lid lekker geniet van haar/zijn wekelijkse roeitocht op de IJssel. Maar ook in het toersegment zijn er volop 'uitstapjes' naar andere roeiwateren in of buiten Nederland mogelijk.

Daventria is dan ook een breedtesportvereniging, waar iedereen aan zijn trekken komt, wedstrijdroeiers, toerroeiers, jeugd en midweekroeiers. Dit wordt benadrukt in de verenigingsstructuur van Daventria.

We zijn ook een actieve vereniging, waar veel door de leden zelf wordt gedaan. Instructie van (nieuwe) leden, coaching, onderhoud van de boten en riemen en bediening achter de bar, zijn activiteiten die door de eigen leden worden ingevuld.

In de botenloods liggen biijna 60 boten; dit zijn skiffs, 2-en, 4-en en 8-en, verdeeld over C- en wedstrijdmateriaal.

Ons in 2000 gebouwde en in 2014 verbouwde botenhuis ligt in een havenkom aan de IJssel. Doordat de kom een lengte heeft van circa 1800 meter biedt het volop mogelijkheden om het roeien rustig onder de knie te krijgen. Buiten de havenkom kun je kiezen voor een tocht richting de stad of liever de natuur in richting Olst. De IJssel is een van de mooiste rivieren van Nederland, maar is verraderlijk door stroming, draaikolken, kribben en scheepvaart. Aan ieder lid worden dan ook de nodige eisen gesteld voordat op de IJssel geroeid en gestuurd mag worden.

In Het Salon, onze kantine met prachtig uitzicht op de IJssel en stad, is het gezellig vertoeven. Op vaste tijden is de bar geopend, waardoor voor of na het roeien gezellig kan worden bijgepraat. Vanaf het terras zijn al heel wat bijzonder mooie zonsondergangen waargenomen. Er vinden ook heel wat feestelijke activiteiten in Het Salon plaats, zoals het jaarlijkse kerstdiner, de nieuwjaarsreceptie en de barbecue na afloop van de IJsselregatta. En natuurlijk wordt elke nieuwe boot die aangekocht is, feestelijk gedoopt.

Voor mensen, die nog niet kunnen roeien, worden jaarlijks beginnerscursussen georganiseerd. Deze worden verzorgd door de eigen leden. Belangstellenden die al kunnen roeien, kunnen natuurlijk eens vrijblijvend een kijkje komen nemen, en om af te spreken kunnen ze contact zoeken met de roeimakelaar. Voor Zij-instromers behoort een kennismakingslidmaatschap van 2 maanden tot de mogelijkheden. Aspirant-Jeugdleden (onder 19 jaar) kunnen terecht bij de beginnerscursussen voor de jeugd.

Voor overige vragen over het roeien bij R&ZV Daventria kun je contact opnemen met het secretariaat.