Archief

Update nieuwe roeikleding

Afgelopen weekend hebben al veel mensen gebruik gemaakt van de pasmomenten van de nieuwe roeikleding  Niet iedereen was in de gelegenheid dus is er a.s. zondag 3 maart tussen 10 en 11 uur (voor de start van de DAVO) nog een extra mogelijkheid om te passen in de bestuurskamer of de Salon. De ervaring leert dat sommige kleding ‘italiaanse maten’ heeft, dus het is verstandig om te komen passen voordat je bestelt.

DAVO 1250m

Op Zondag 3 maart is de volgende DAVO wedstrijd, ditmaal een 1250 meter op de Hank. Zowel nieuwe leden, als jeugd, als ervaren leden zijn welkom om mee te doen. Dit is een goede gelegenheid voor wellicht een van je eerste wedstrijden. We werken met correctiefactoren voor boottype, man/vrouw, en leeftijd. De wedstrijd zal om 11:00 beginnen.

Er kan weer roeikleding besteld worden!

Er is een nieuwe bestelronde gestart voor de inmiddels veel geziene nieuwe roeikleding! Vanaf vandaag kan je je bestelling plaatsen via https://daventria.rogelli.com. Heb je nog geen account, maak er dan even een aan en klik op Winkel om het hele assortiment te zien. Kom eerst even passen voordat je bestelt, dat kan in de bestuurskamer op zaterdag 24 februari tussen 11.30 en 13.00 uur of zondag 25 februari tussen 11.30 en 13.00 uur en pas de artikelen zelf en zie hoe ze eruit komen te zien!

Opening MidWeekRoeien seizoen 2024 vanuit Zwolle

Op donderdag 21 maart starten we ons midweekprogramma met een tocht vanuit Zwolsche Roei & Zeilverening. De roeitocht gaat over het Zwarte Water en de Vecht. De Vecht stroomt kronkelend door een nog redelijk authentiek, landelijk gebied. We hopen dat het voorjaar al merkbaar zal zijn en we volop kunnen genieten van het roeien en de natuur. Na verloop van tijd komt Buitenplaats de Luwte in zicht. De bijbehorende horecagelegenheid het Paviljoen is te vinden boven op de dijk en biedt een weids uitzicht over de Vecht en de landerijen.

De KNRB zoekt jou!

Wie wel eens een wedstrijd heeft gevaren, is ze bewust of onbewust tegengekomen: kamprechters, ook wel 'jury' genoemd. Een enthousiaste, gezellige groep roeiers. Zij helpen zorgen voor een eerlijke start en finish en een veilig en - hopelijk - eerlijk verloop van de wedstrijd. Ze zijn nodig bij elke wedstrijd. En ze zijn op zoek naar versterking.

Oefentocht marathonroeien

Update: We hebben inmiddels het maximum aantal deelnemers voor de oefentocht bereikt. Je kunt je hiervoor dus niet meer aanmelden.
Op zaterdag 23 maart 2024 organiseren we een oefentocht voor degenen die aan marathons willen deelnemen. Dit wordt een retourtje Zutphen, circa 38 kilometer.

Er wordt geroeid in C-boten. De stuurbeurten worden afgewisseld. Hierbij wisselen we op het water. Dat moet je dus wel kunnen. Verder is de bevoegdheid IJsselsturen (StIJ) een vereiste om aan marathons te mogen deelnemen.

Kopijstop Bellnote: zaterdag 10 februari

We gaan als roeier bij Daventria door een moeilijke periode. Wind, hoogwater, vorst wisselen zich af en laten maar heel soms toe dat er geroeid wordt op de Hank en nog zeldzamer op de IJssel. Hoe komen jullie die periode door? Op de ergometer, met andere activiteiten, roei je elders, of ben je in winterslaap? Zoek je andere manieren om het contact met de leden en je ploeg te onderhouden? Schrijf, teken, fotografeer en stuur je bijdrage uiterlijk zaterdag 10 februari naar bij de redactie: bellnote@daventria.com.

Finale ergometercompetitie jeugd

Zaterdag 3 februari komen 50 jeugdroeiers uit regio Noordoost van 13:00 tot 15:00 naar finalewedstrijd ergometercompetitie. Houd tot 15:00 rekening met drukte in middenpad loods bij pakken van boten.

Verslag van twee marathons: de Mastenbroek en de Waterwolf

Op zaterdag 16 september deden wij mee aan de Mastenbroek-roeimarathon. Wij, dat wil zeggen Martin, Sjirk, Petra en Wim. We gingen goed voorbereid op weg, met de afgeriggerde “Kleppen Dicht” op de botenwagen. Om 7.15 uur vertrokken we met de auto van Martin, in opperbeste stemming naar Zwolle. De dag begon frisjes, maar de voorspelling was: zon, zon en nog eens zon.

Roeien mag, maar met beleid

Vanwege de harde wind die deze week nog aanhoudt zijn de vlotten gezekerd met kabels. Hierdoor kan alleen het vlotdeel aan de uiterste landzijde gebruikt worden om boten in het water te brengen en na het roeien weer aan te leggen. Er zijn tussen de windvlagen door best veel momenten dat er wel geroeid kan worden en dat willen we niet blokkeren. Dus als je wil roeien: kijk even op de Windfinder of het kan (vuistregel: boven 5 Bft of als de golven op het vlot slaan mag je niet roeien), haal het vaarverbod bord weg en let goed op bij het in- en aanleggen.

Pagina's