Marathonroeien

Verslag van twee marathons: de Mastenbroek en de Waterwolf

Op zaterdag 16 september deden wij mee aan de Mastenbroek-roeimarathon. Wij, dat wil zeggen Martin, Sjirk, Petra en Wim. We gingen goed voorbereid op weg, met de afgeriggerde “Kleppen Dicht” op de botenwagen. Om 7.15 uur vertrokken we met de auto van Martin, in opperbeste stemming naar Zwolle. De dag begon frisjes, maar de voorspelling was: zon, zon en nog eens zon.

Eerste bij Coppelstock marathon

Afgelopen zaterdag (6 mei) is de Coppelstock marathon door vijf Daventianen in een C4 geroeid. Deze marathon gaat uit van de RV Voorne-Putten en voert o.a. over het Brielse meer en de Bernisse (een slingende kreek). Onderweg wordt het historische stadje Brielle aangedaan, alwaar de tijdwaarneming wordt onderbroken zodat er gelegeheid is even rustig te lunchen.
Het was heerlijk weer: een aangename temperatuur, een overwegend gefilterd zonnetje en nauwelijks wind. Ideale roeicondities. Na de tocht hebben we genoten van heerlijke pizza's en bijbehorende dranken.

Daventria met twee ploegen op de 11-steden roeimarathon

Om precies te zijn met een wedstrijd- en een toerploeg en twee roeiers die zich gedetacheerd hadden bij de buren (Amycus en Isala). De wedstrijdploeg van Daventria heeft een mooie 8e plaats gehaald. Aleid in de toerploeg Isala/Daventria was als laatste gestart (71) en is opgestoomd naar plaats 41. Robert deed mee in een toerploeg van Amycus. Er van  uitgaand van dat hij in de Negen eigenwijzen en niet de Negen onwijzen-ploeg zat kon hij naar huis met een klassering op de 46e plaats. Wij, de toerploeg bestaande uit goed onderhouden oldtimers en de helft newtimers en youngtimers hebben beslag gelegd op de 59e plaats. We zijn allemaal naar huis gegaan met het felbegeerde 11-steden kruisje.

Rotterdam Rond roeimarathon

Eindelijk na alle coronabeperkingen is op zaterdag 3 juli 2021 de eerste marathon dit jaar verroeid. Het was een rondje van 54 km rondom Rotterdam.

2 Wherries van de gastvereniging Nautilus is door 8 Daventrianen de tocht geroeid.

Spannend vooraf, want de Nieuwe waterweg en de Maas  kunnen zeer onstuimig zijn. Verder genoeg avontuur te beleven onderweg naast de nodige sightseeing. Het was toch ook een opmaat voor de vakantie. Een geweldige ervaring.

Eerste editie Lingemarathon

Roeivereniging Leerdam liet zich niet weerhouden om in deze tijden van Corona een nieuwe roeimarathon te organiseren. Zaterdag 19 september werd voor de eerste keer de Lingemarathon geroeid. Een roeiwedstrijd over een afstand van 57 km  en onderdeel van het marathonroeiklassement. Na de Coppelstock en Mastenbroek de derde roeimarathon die geroeid kon worden dit jaar.  Geheel Coronaproef met 16 teams, elke team een eigen plekje op het grote grasveld bij de roeivereniging en een foodtruck voor de koffie met appelgebak voor de wedstrijd en het bier na afloop. 

Coppelstockmarathon

Eindelijk mochten we weer een marathon roeien. Op zaterdag 29-8 om 7uur met de botenwagen op weg naar De Coppelstockmarathon bij Roeivereniging Voorne Putten. Eenmaal daar aangekomen kon de ploeg van Roos, Niels, Maurice en Claudia compleet gemaakt worden met oud-commissaris roeien Rard (nu roeiend bij de Helling). Dat was een prettig weerzien. Uiteraard zonder huggs en knuffels, we leven tenslotte in coronatijd. Wat wil zeggen dat er ook maar een beperkt aantal boten (13) mee konden doen en deze in 3 etappes het water op mochten.

Midwintermarathon Amsterdam, niet voor watjes…

… en dat had ik mij maar deels gerealiseerd. Na een paar lange afstanden op de Donau, dacht ik dat ik er wel klaar voor was. 54 Kilometer, waarvan 30 door het buitengebied van Amsterdam en 24 door de stad zelf. Maar dit is pittiger, sneller, intenser en met weersomslag. Hoe verdeel je je krachten? Wat trek je aan en wat vooral ook niet? Eten en drinken en hoeveel dan. Je leert snel bij dankzij je bootgenoten Maria, Roos, Aart en Kees. Je leert hoe je de nauwe gracht door Abcoude door peddelt, erg lage en smalle brug! Hoe scherp ervaren sturen de Amsterdamse bruggen nemen.

Rheinmarathon grossartiger Erfolg

Ofwel: een groot succes, die Rijnmarathon. Temidden van ca. 170 teams deden twee ploegen van Daventria (zie foto) zaterdag 5 oktober mee met de grootste roeimarathon van Duitsland: in de C4x 42.8 km stroomafwaarts op de Rijn van Leverkusen naar Düsseldorf. De Rijn ter plekke is te vergelijken met de Waal in Nederland, dus veel vrachtverkeer, duwbakken en torenhoge cruiseschepen. Het water was hierdoor bij tijden wat woelig (Marlijn: "gewóón dooroeien!"), waardoor de boeg de overige bemanning regelmatig van bovenaf kon gadeslaan.

Jaarplanning 2019

MidWinterMarathon Amsterdam

Traditioneel wordt op de kortste dag van het jaar, net voor de kerst, de Midwintermarathon Amsterdam over een afstand van 54 km geroeid. Een traject door het mooie “buitengebied” van Amsterdam en door de grachten in de stad.

Pagina's