Eerste editie Lingemarathon

Roeivereniging Leerdam liet zich niet weerhouden om in deze tijden van Corona een nieuwe roeimarathon te organiseren. Zaterdag 19 september werd voor de eerste keer de Lingemarathon geroeid. Een roeiwedstrijd over een afstand van 57 km  en onderdeel van het marathonroeiklassement. Na de Coppelstock en Mastenbroek de derde roeimarathon die geroeid kon worden dit jaar.  Geheel Coronaproef met 16 teams, elke team een eigen plekje op het grote grasveld bij de roeivereniging en een foodtruck voor de koffie met appelgebak voor de wedstrijd en het bier na afloop. 

Op deze prachtige zonnige nazomerdag waren het niet alleen roeiers die de Linge bevoeren. De fraaie rivier moest worden gedeeld met motorjachten in alle soorten en maten, zwemmers, suppers, kanoërs, rubberbootjes, plastic bandjes, drijvende ronde koelkasten met feestende mensen eromheen en vissers met enorme hengels. 
Het was een vrolijke boel daar op die Linge. 
De roeiers van Daventria, Jan, Heleen, Maurice, Niels en Maria laveerden er moeiteloos doorheen. Met een tijd van 5.59.46 eindigden we netjes in het middenveld. 
Een fijne roeimarathon waar we zo naar snakten dit jaar. 

 

Maria