Opening Midweek Roeiseizoen 2023!

Op vrijdag 10 maart starten we ons midweekprogramma met een tocht vanuit Zwolsche Roei & Zeilverening. De roeitocht gaat over het Zwarte Water en de Vecht.

  • Wanneer: 10 maart
  • Wat: Roeien en/of eten op de roei
  • Waar: Zwolle, Zwarte Water en Vecht
  • Voor wie: Iedereen, beginners en gevorderden (C2)
  • Kosten: €28 NL81INGB000 6478259 ovv je eigen naam en opening MWR-seizoen. (€12,50 voor alleen eten)
  • Belangrijk:  Vertrek 8.15u vanaf Daventria in roeikleding, zelf lunch en drinken meenemen
  • Aanmelden: Tot 5 maart via Mijn Daventria

De Vecht stroomt kronkelend door een nog redelijk authentiek, landelijk gebied. We hopen dat het voorjaar al merkbaar zal zijn en we volop kunnen genieten van het roeien en de natuur. Na verloop van tijd komt Buitenplaats de Luwte in zicht. De bijbehorende horecagelegenheid het Paviljoen is te vinden boven op de dijk en biedt een weids uitzicht over de Vecht en de landerijen. Als we het eens worden, kunnen we daar op de heen of terugvaart wellicht iets drinken. Het keerpunt van de tocht komt een aantal kilometers na het Paviljoen al snel in zicht. We draaien om nabij het toeristensluisje Vechter Weerd. Onderweg bekijken we wel of we een plekje kunnen vinden om te lunchen. Heen en weer roeien we tussen de 22 en 25 km. Er wordt geroeid in Wherry’s en afhankelijk van het aantal deelnemers ook in C-boten. Een mooie tocht voor zowel ervaren als beginnende roeiers.

Traditiegetrouw sluiten we deze eerste tocht af met een Midweek roeiborrel en buffet. Ook degenen die niet meegaan met de tocht zijn van harte welkom bij dit buffet. Dit wel van tevoren opgeven via Mijn Daventria. Kosten €12,50.

In verband met vrijdagdrukte op het vlot bij de Zwolsche RV vertrekken we al om 8.15u, gekleed in roeikleding, vanaf de parkeerplaats bij de roei. Om 9 uur drinken we direct na aankomst koffie en half 10 laten we de boten te water. We zullen ongeveer 3,5 uur roeien, met pauzes en boten opruimen erbij zijn we zo'n tot 4,5- 5u onder de pannen. 15u vertrek naar Daventria waar we kunnen douchen en omkleden. Met een drankje erbij wordt het ongetwijfeld gezellig napraten. Tussen 17 en 17.30u gaan we aan tafel en kunnen we genieten van een heerlijke maaltijd. Alle recreatieroeiers zijn van harte welkom bij de opening van het nieuwe seizoen.

Aanmelden kan uiterlijk tot 5 maart via Mijn Daventria. Hier ook dieetwensen aangeven.

Graag aangeven of je wilt rijden en daarbij ook het aantal passagiers die je kunt meenemen vermelden. De km vergoeding is volgens de ANWB-routeplanner en bedraagt € 0,30 per km.