MWR Toertocht Amsterdam & Amstel

Vrijdag 26 april zijn we met midweekroeiers van Daventria te gast biij Roeivereniging RIC aan de Amstel in Amsterdam. We maken een toertocht in wherries door de stad ten oosten van het centrum en na de lunch over de Amstel richting Ouderkerk. De route zal ongeveer zijn zoals RIC die volgt op de Landelijke Midweekroeidag van 6 juni (voor wie op 26 april niet kan). Wij roeien een ingekorte versie, omdat het de dag voor Koningsdag  op de grachten best al druk kan zijn. RIC heeft als regel dat er per boot een stuurman / begeleider van de roeivereniging meegaat, voor de veiligheid én de Amsterdamse verhalen.

Voor het gemak reizen we in de daluren met de trein. Vertrek 09:03 uur NS Deventer, in Duivendrecht stappen we voor 5 minuten over op de metro en wandelen nog 10 minuten naar RIC). Daar staat om half elf de koffie klaar en kunnen we de boten in.

Om al te prijzige eetgelegenheden onderweg te mijden, nuttigen we de meegebrachte lunch bij RIC. Daarna gaan we de Amstel op, zodat je ook een andere kant van roeien in Amsterdam ervaart. We proberen rond 4 uur terug te zijn om ons om te kleden en op te frissen bij RIC. In een horecagelegenheid op loopafstand nemen we nog iets te drinken en te eten, voor we ons kort na half 7 terug laten rijden naar Deventer.

Deelname is mogelijk voor Daventria-leden met voldoende roeiervaring; minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers. Voor deze toertocht door Amsterdam kun je je tot uiterlijk 20 april inschrijven via Mijn Daventria.

Kosten
De kosten voor deelname zijn beperkt tot boothuur en koffie/thee bij RIC en bedragen 17,50 euro per persoon. Betaling overmaken op rekening nummer: NL81INGB0006478259 t.n.v. Roei-en Zeilvereniging Daventria onder vermelding van ‘MWR Amsterdam’ en je naam.

Reiskosten zijn voor eigen rekening (40% korting in daluren met eigen NS-abonnement of samenreizen met iemand anders), evenals borrel & eten na afloop.
We rekenen op een zonnige toertocht in 020!