Archief

Terras is weer open vanaf 1 juli

Zoals iedereen in de vorige gele mail heeft kunnen lezen is het terras vanaf 1 juli weer open. Het salon blijft gesloten, zo ook de bar en de keuken.

De tafels en de juiste hoeveelheid stoelen staan klaar om vanaf 1 juli weer gebruikt te kunnen worden. Om de 1,5 meter aan te kunnen houden hebben we met gele tape kruizen op de vloer geplakt. De grote kruizen zijn voor de tafels, en de kleine kruisjes voor de stoelen.

Onder het genot van een eigen meegebrachte bak koffie, thee of iets anders kunnen we weer genieten van het mooiste terras van Deventer.

Coronamaatregelen voor 1 juli

Goed nieuws voor Nederland én de sport. Door afstand te houden is per 1 juli meer ruimte voor iedereen! Vanaf 1 juli mogen we weer roeien zonder de beperking van de 1.5 meter norm. Let op voor fiets- en roeiergometeren in de binnenruimte adviseren we wel 1,5 meter afstand te houden. Op de kant en in de loods blijft de 1,5 meter afstand ook van kracht. Dat maakte minister-president Mark Rutte woensdagavond 24 juni tijdens een persconferentie bekend.

Eenvoudiger protocol voor botenschoonmaak Corona

Na enkele weken roeien volgens het protocol zien we dat dat best goed gaat. Hartelijk dank allemaal voor de medewerking! Intussen zijn we zover dat we een paar vereenvoudigingen doorvoeren in het wasprotocol (zie bijlage voor het hele gewijzigde protocol, dat ook op de roei is aangeplakt):

  • de boot niet meer met zeep wassen maar afnemen met alcoholdoekjes
  • de boot na afloop niet meer afspuiten maar afdrogen met de gewone blauwe doekjes (deze daarna uithangen op het rek)
  • de luchtkleppen niet meer dichtlaten maar openzetten

Aanleiding is dat alcohol effectiever is dan zeep en als we geen zeep meer gebruiken hoeven we ook niet meer af te spoelen, tenzij de boot vies is. Afdrogen voeren we weer in omdat er anders enorme kalklagen op de boot ontstaan. De luchtkleppen doen we weer open om het inwendige van de boot te beschermen. Dit kan Coronaveilig als we ze -met gewassen handen- eerst reinigen met alcohol.

Van groot belang blijven 2 dingen: houd altijd 1.5 meter afstand en was altijd je handen!

Kopijstop Bellnote zaterdag 20 juni

Het verenigingsleven ligt bijna stil; alleen eenlingen mogen het water op; wij wassen zo veelvuldig onze handen en boten dat we elke houvast verliezen; wij stemmen digitaal over belangrijke verenigingszaken. Drukt dit alles ook onze stemming? De redactie wil graag horen over jullie gemoedstoestand en ervaringen.

Coronaupdates: Jeugd mag weer in meermansboten en boten afdrogen

Sinds 1 juni mogen jongeren tot 18 jaar weer sporten zonder op 1,5 meter afstand te hoeven blijven; de KNRB heeft dat overgenomen en wij nu ook. Daarom mag onze jeugd vanaf 6 juni weer in meermansboten varen, onder strenge voorwaarden zodat de andere leden daar geen last van krijgen. Zo mag het alleen in de jeugdblokken op zaterdagmiddag, maandag- en woensdagavond. We hopen dat de andere leden spoedig mogen volgen, maar nog even geduld; we wachten nadere informatie van de KNRB hierover af.

Digitale stemming Algemene Vergadering

Op vrijdag 27 maart 2020 stond de jaarlijkse voorjaars Algemene Vergadering op de agenda. Alle voorbereidingen waren getroffen en de leden hebben de stukken via de gele mail ontvangen. Helaas hebben we in verband met de 'intelligente lockdown' deze Algemene Vergadering moeten verplaatsen, in eerste instantie naar vrijdag 15 mei, maar nu voorlopig naar het najaar 2020.

Skiffen, wil jij een “maatje”?

Op dit moment (eind mei) bestaat alleen de mogelijkheid om te roeien in eenpersoonsboten (skiff & C1) en de verwachting is dat deze situatie gedurende het zomerseizoen niet zo snel zal veranderen gelet op de 1,5 meter maatregel. Binnen onze vereniging zijn er genoeg leden die hun skiff-bevoegdheid (Ax3) hebben of zouden willen behalen. Helaas zien we dat een deel van hen om veel verschillende redenen niet in een eenpersoonsboot stapt. Dat vinden we als bestuur jammer, want zo missen zij, zolang we nog niet in meermansboten kunnen roeien, de mooie momenten op het water.

Hek tot haven race

De Hek tot Haven race, een race in Corona tijd over 1 km op de Hank voor de skiff.
Je kunt hem dagelijks roeien en proberen zo hoog mogelijk op de ranglijst te komen, mits je Strava aanzet natuurlijk.

Wie wordt onze snelste ?

Hek tot Haven Race, Skiff | Strava Water Sport Segment in Diepenveen, Overijssel, Netherlands

Beginnerscursus Jeugd

De normale beginnerscursus en open dag hebben niet door kunnen gaan, maar dat betekent niet dat je dit voorjaar, of deze zomer, niet kan leren roeien! Tijdens de jeugdtrainingen, op maandag- en woensdagavond en zaterdagmiddag, kan je in overleg een keer langs komen om instructie te krijgen in een één persoonsboot. Vind je het leuk, dan kan je nog vijf introductielessen volgen op één van deze dagen. 

Roeien in meermansboten en dubbeltwee: voorlopig niet mogelijk

Afgelopen week hebben we weer kunnen genieten van het roeien in skiff of C1. We hebben veel positieve geluiden gehoord van leden. Het is heerlijk om elkaar ook al is het op afstand weer te ontmoeten en om op het water te zijn. Ook het gehanteerde protocol van roeitijden, vlotindeling en schoonmaken blijkt na even wennen goed uitvoerbaar.

Pagina's