Archief

Kopijstop Bellnote 5 december

Het einde van het jaar komt snel dichterbij. 2020 was een vreemd jaar, dat wij waarschijnlijk vooral solo-roeiend gaan afsluiten, zonder gemeenschappelijke activiteiten in ons botenhuis. Om toch een beetje (of liefst wat meer) met een Daventriagevoel het jaar af te sluiten deden wij in het herfstnummer al de oproep om een bijdrage aan het Kerstnummer voor te bereiden.

Skiffverbod i.v.m. watertemperatuur

De watertemperatuuur is gezakt onder de 10 graden. Dit betekent helaas een skiffverbod totdat de temperatuur weer boven de 10 graden stijgt. Eersteklas skiffeurs kunnen dispensatie aanvragen wanneer ze zich voorbereiden op wedstrijden. Zij aanvaarden de risico's op eigen verantwoordelijkheid.

Kort verslag algemene vergadering najaar 2020

Voor het eerst in de geschiedenis van Daventria heeft de algemene vergadering digitaal plaats gevonden in de aanwezigheid van 46 leden. Het bestuur heeft de vergadering geleid vanuit de salon met Herma van Eijk als moderator om de vragen vanuit de chat door te geven. Hoewel de fysieke aanwezigheid van leden ten zeerste zijn gemist dankt het bestuur de betrokkenheid en constructief meedenken van de leden die deze avond voor de Algemene Vergadering achter het beeldscherm hebben plaatsgevonden.

Fotootje op de site?


Met dank aan Rob Robijn

Overzicht afschrijvingen

Ben je op zoek naar het laatste plekje op de dag om nog een boot af te kunnen schrijven? Kijk dan even in het nieuwe Overzicht afschrijvingen. Daar staan alle afschrijvingen per starttijd onder elkaar en wordt het makkelijker om een vrij tijdsslot te vinden. Het overzicht is te vinden in Mijn Daventria onder Afschrijfsysteem > Overzicht afschrijvingen.

Update Corona 7 november

Op 3 november zijn nieuwe landelijke Corona maatregelen afgekondigd. De KNRB heeft bekeken wat dit voor de roeisport betekent; het belangrijkste verschil met de situatie tot nu toe is maximaal 2 personen bij elkaar buiten. Aan het bestuur zijn de afgelopen tijd ook diverse vragen gesteld die we hebben besproken. We hebben alles samengevat in een aangepast protocol dat op zaterdag 7 november ingaat, zie bijlage. Verzoek om het door te lezen en je eraan te houden.

De belangrijkste nieuwe punten en antwoorden:

De Daventria Onderlinge 2020

Corona voor en corona na, alles wordt maar bepaald door Corona…! Zelfs de enige echte roeiwedstrijd, de IJsselregatta Tegenstrooms, moest eraan geloven…! Vanaf mei konden we al wel weer roeien vooral in skiffs en wat later ook in tweeën en vieren, maar een wedstrijd met externen organiseren met 1,5 meter afstand houden leek op het moment dat over het doorgaan moest worden beslist, een brug te ver! En onze verjaardag, 6 september, zou dit jaar daardoor geruisloos, onopgemerkt voorbij kunnen gaan.

Een virtuele Tromp Boat Races!

Helaas kunnen we elkaar het weekend van 17/18 oktober niet op het water ontmoeten. Maar om de trainingsinspanning toch in een resultaat om te zetten, gaan we, in samenwerking met Time Team, een virtuele Tromp Boat Races organiseren!

Corona update 16 oktober

Als bestuur vinden wij de gezondheid van onze leden en familie van groot belang. Tegelijk vinden wij het fijn als iedereen zoveel mogelijk kan blijven roeien. Ook nu de regels zijn aangescherpt. Wij volgen de recentste regels van het Rijk van 13 oktober en hebben die vertaald naar onze vereniging. In bijgaand protocol kunnen jullie precies lezen wat er kan en wat er niet kan. Lees svp dit protocol! We geven ruimte, best veel eigenlijk, maar we zoeken bewust niet de grenzen op, het gaat immers om de gezondheid van ons allemaal.

Corona update 14 oktober

Op dinsdag 13 oktober, hebben minister-president Rutte en minister de Jonge een persconferentie gegeven. In deze persconferentie zijn nieuwe landelijke maatregelen afgekondigd die nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn erop gericht om de kans op grote drukte en aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken.

Pagina's