Archief

Ligt het aan mij of aan de boot?

Op zaterdag 4 mei van 12.00 tot 14.30 uur geven een aantal leden van de afstelcommissie een workshop over het afstellen van de boot. Het is niet de bedoeling dat iedereen aan de boten gaat stellen. Het is echter wel goed dat je weet wat je zelf kunt doen en hoe je het herkent als een boot echt verkeerd is afgesteld.

Het accent ligt op de zaken die je als roeier zelf kunt doen. Naast een theoretisch uitleg wordt er ook gevaren waarbij je ook het verschil kunt voelen tussen en goed en verkeerd afgestelde boot.

Botenverdeling zomer 2019 bekend

Na uren van debat is de botenverdeling zomer 2019 samengesteld. Deze is te vinden onder roeien > roeitijden.

Hoogwater

Vanaf maandag 18 maart hebben we hoogwater (>485 cm), daarom helaas vaarverbod. Volgens onze Duitse bronnen zal deze periode niet langer dan ca. een weekje duren, dus evacuatie naar Almelo is niet nodig. Hopelijk kan de IJsselregatta trial zondag 24 maart net weer doorgaan. Houd de site svp goed in de gaten. Intussen heeft Max de catwalk weer geïnstalleerd (zie foto), dus de roei is goed bereikbaar om te ergometeren,  koffie te drinken, boten te poetsen en te vergaderen. En vergeet de ALV niet, vrijdag 22 maart om 20.00 uur. Van harte welkom.

Skiffclinics

De CIECOS organiseert ook dit jaar weer enkele skiffclinics op verschillende niveaus. Heb je dus al langer de ambitie om te leren skiffen of skiff je al een tijd(je) en wil je je techniek verbeteren, dan is dit je kans.

Introductiecursus roeien voor jeugd en junioren tot 18 jaar

Op zaterdag 11 mei start voor de jeugd een nieuwe introductiecursus. Lijkt het je leuk om kennis te maken met roeien dan is dit je kans, want deze cursus is bedoeld voor jeugd en junioren van 11 tot 18 jaar die nog geen roei-ervaring hebben.

Voorbereiding jeugdhead op de Amstel

Wij gingen met roeien een dagje naar Amsterdam om te oefenen voor de Jeugdhead, een wedstrijd op de Amstel waar zo snel mogelijk 2,5 km moet worden geroeid. Toen we in Amsterdam aankwamen, was de lucht vrijwel onbewolkt en zonnig. Er waaide een stevige wind en het werd later ook wat bewolkter.

Ploegenindeling

Op donderdag 14 maart vindt het halfjaarlijkse ploegenoverleg voor de zomer plaats. Vanaf 20 uur in het Salon wordt in onderling overleg de verdeling van de boten in het weekeinde afgestemd. Van iedere ploeg die graag een boot op een vast tijdstip wil kunnen afschrijven wordt een vertegenwoordiger gevraagd aanwezig te zijn.

Boot havenmeester Max aan onze steiger.

Afgelopen week is havenmeester Max en Nathalie aan onze steiger komen liggen. Max zal op deze manier meer toezicht kunnen houden op ons mooie botenhuis en eventueel ongewenste gasten kunnen aanspreken.

AED/EHBO cursus voor roeiers

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen en daar werken we allemaal hard aan mee. Maar wat als er wel wat gebeurd? Weet jij wat je moet doen met de AED die in de loods onder aan de trap hangt? En wat je het beste kan doen wanneer iemand drijgt te gaan verdrinken? Het gebruik van de AED wordt uitgelegd en geoefend. Dit wordt aangevuld met EHBO voor onderkloeling en verdrinking, maar ook zaken als de stabiele zijligging en hoe iemand het beste te vervoeren.

Heb je de eerste avond gemist of stond je op de reservelijst? Niet getreurd, woensdag 3 april wordt eenzelfde avond georganiseerd voor een nieuwe groep deelnemers (19.00-21.30u). Inschrijven kan vanaf 1 maart via Mijn Daventria.

Voorjaarsklassieker: SNERTTOCHT

Op vrijdag 15 maart starten we wederom ons toertocht programma met de inmiddels traditionele SNERTTOCHT.  We hopen dat het voorjaar dan al goed merkbaar zal zijn en vandaar ook dat we jullie van harte uitnodigen om deel te nemen aan deze voorjaarsklassieker. Afhankelijk van de weersomstandigheden varen we richting Olst of Zutphen; dat besluiten we op de dag zelf.

Na afloop is er SNERT, ook voor degenen die niet meeroeien. Dit wel graag van tevoren opgeven via Mijn Daventria.

Pagina's