Archief

Tromp Boatrace: pikorde hersteld

De Tromp Boatraces in Hilversum in het zomerse weekend van 14 en 15 oktober werd door Hans Hummelink aangegrepen om de pikorde te herstellen: in de skiff was hij nu weer sneller dan Robert en Rob (van Amycus), 3 mannen die elkaar als 'Angstgegners' al jaren naar het leven staan. Tja, zo gaan die dingen. Met een nieuw baanrecord roeide Bertus in een combinatie met Maas en Tromp naar blik in het VG4 veld. Blik was er ook voor Yvonne met Anneloes, Elze en Evelien in het dames VE4* veld wat overall een 6e plaats opleverde.

Kopijstop Bellnote 15 oktober

Eind van de maand komt de oktober-Bellnote uit. Onze brievenbus staat daarom wagenwijd open voor verse kopij. Dus stuur uw verhalen, oproepen, foto's, tekeningen, overpeinzingen enz. graag uiterlijk op zondag 15 oktober naar het bekende redactie-adres: bell-note@daventria.com. Dan maken wij er weer een mooie Bellnote van!

Het Ganzenraster

Zoals jullie mogelijk afgelopen week al een keer hebben mogen zien is er na het succes van de eerste proefuitvoering van het ganzenraster een meer definitievere vorm van het ganzenraster op de vlotten aangebracht.

Da’s mooi, maar hoe moet dat nou gaan werken??

Onze Daventriadag: Daventria laddercompetitie

Daventria start deze winter met een laddercompetitie. Een wedstrijd over 1500 meter in onze Hank van het noordelijkste puntje tot het zuidelijkste puntje voor alle Daventrianen van alle leeftijden.

Gedurende 4 wedstrijddagen, is het mogelijk om snelle gecorrigeerde tijden in alle boottypen te varen. Diegene die na deze 4 dagen het laagste totaal van de opgetelde gecorrigeerde tijden heeft is winnaar. Er zijn prijzen voor elke bevoegdheidsklasse: dus voor 3e, 2e en 1e klasroeiers!

Maar natuurlijk mag je ook een of twee dagen meedoen.

Onze Daventriadag: Kruk & Cr@ck race

Nog een paar weken om te trainen en dan is het weer zover: de befaamde jaarlijkse Kruk & Cr@ck Race, de gezellige informele wedstrijd voor echt iedereen! Want het maakt niet uit of je net je havenbevoegdheid hebt gehaald of sinds jaar en dag mee roeit. Dus geef je op en maak kans op misschien wel je eerste ‘blik’.

Indoortraining 2017

Eind oktober gaat de indoortraining weer beginnen onder enthousiaste leiding van Gilles Rattink. Hierbij zal er weer een variatie aan circuits worden uitgezet in de gymzaal waarbij je de oefeningen uitvoert in tweetallen. Mocht het zo zijn dat je niet van hardlopen houdt, niet goed bent in opdrukken of anderszins moeite hebt met bepaalde oefeningen, maak je dan geen zorgen en kom gewoon trainen. We zorgen voor adequate begeleiding en houden rekening met eventueel blessureverleden.

Dijk-2 roeit naar het Kozakkenveer

Is uw inschrijving voor de Gorsseltocht ook geannuleerd?

En je had je niet eens opgegeven? Het betreft een administratieve fout. Maar als je je niet hebt opgegeven en je inschrijving is wel geannuleerd ga er dan van uit dat er effectief niks is veranderd. Het mailtje mag je weggooien. Wil je wel meedoen met de Gorsseltocht, controleer dan voor de zekerheid even je inschrijving.

Vechtrace: hard door de bocht

De Vechtrace op zaterdag 30 september, met start in Duitsland en finish in Nederland, stond in het teken van bakken met regen. Maar eenmaal in de boot maakt dat niks meer uit: ruim 5 km lekker hard roeien op het bochtigste parcours van het land. Met dit jaar nog een extra bocht vanwege ruimte voor de rivier. Dus: kijken, bijsturen, trappen, kijken, trappen enz. Maar wat is dit een verschrikkelijk leuke wedstrijd. Veel oude bekenden, veel sfeer, veel taart. In Gramsbergen dus. Daventria werd vertegenwoordigd door Hans Hummelink en Robert Duzijn, die in de skiff resp.

Pagina's