Archief

Afsluiting vreemd midweek roei jaar

Eigenlijk valt er niets af te sluiten maar toch organiseert de Midweek roeicommissie, samen met de Zutphense Roei- en Zeilvereniging Isala, op zondag 17 oktober een roeitocht naar restaurant de Kribbe, nabij het pontje bij Gorssel.  

Het programma ziet er als volgt uit:

Ploegcoaching 2021 en Wedstrijd-inloopgroep 2021.

Ook dit jaar zal er weer gelegenheid zijn voor ploegcoaching. Enerzijds zal er ploegcoaching zijn, open voor alle bestaande ploegen, anderzijds zal er een deel gereserveerd worden voor een wedstrijd-inloop voor roeiers die nog nooit wedstrijd geroeid hebben en/of roeiers die niet direct nationale wedstrijden varen maar wel in zijn voor een regionale wedstrijd in een combisamenstelling.

Zo goed als normaal - COVID regels per 11 september 2021

Nu vrijwel iedereen 2x is gevaccineerd kunnen we op de roei nog wat verder versoepelen. Dit betekent dat we bijna weer terug kunnen naar het normaal van 2019. Maar let op! COVID is niet weg, daarom gelden nog de volgende regels:

  • Was vaak je handen en houd buiten de boot afstand.
  • Het systeem van maximaal 10 personen per kwartier in Ecaptain blijft van kracht, er komen geen bloktijden. Het jeugdblok op zaterdag blijft zoals het nu is.
  • Na het roeien de handles van de roeiriemen grondig reinigen met alcohol, ook als je boot wordt overgenomen. De andere schoonmaakregels vervallen.
  • Inschrijven in het GGD-boek bij de werkplaats is niet meer nodig en ook de kleedkamer- en douchebeperkingen vervallen. Bijna alles mag dus weer, maar waakzaamheid blijft geboden. Daarom: houd je aan de regels die we nog hebben. En nog steeds geldt: kom niet naar de roei als je het niet vertrouwt, twijfelt of als je je niet gezond voelt.

IJsselregatta bij Salland Sport

Zondag 5 september vanaf 16:10 wordt de IJsselregatta besproken bij Salland Sport. Salland Sport is het radioprogramma van Radio Salland 1 (Deventer 107.3 FM). Salland Sport wil de aandacht voor de regionale sport versterken, en besteed daarom aandacht aan evenementen van lokale verenigingen. De aflevering is hier nog te beluisteren.

Thema-avond botenplan

Op 23 september is er weer een avond waarin we kijken naar een aantal boten van onze vloot. Onderwerpen die aan bod komen zijn: basisvloot 450, vervangingsschema, aantallen boten, staat van de vloot, bootmerken en booteigenschappen.
Uitwisseling van kennis en ervaring staat centraal, om zo begrip van en draagvlak te creëren voor het botenplan.

Cottwich Almelo Regatta

De Cottwich Almelo Regatta (site nog niet actueel) komt er weer aan, zondag 19/9 a.s. zal deze wedstrijd weer plaats vinden. Voor velen wel bekend, een mooie wedstrijd, lekker in de buurt. De inschrijving hiervoor start op 20/8 a.s. en is zoals altijd snel vol, dus meld je exact 1 maand van tevoren aan bij de wedstrijdcommissie (wedstrijd@daventria.com).

Kopijstop Bellnote 28 augustus 2021

Lekker met vakantie? Kijk je dan ook naar plekken waar je prachtig zou kunnen roeien? Of stap je op een vereniging in den vreemde af en vraag je om een leenboot? Blijf je dicht bij huis en heb je extra tijd om thuis te roeien? Mogelijk heb je zelfs alweer meegedaan aan een wedstrijd, tocht of ander evenement. Of bereid je je daarop voor. De Bellnote staat open voor jullie avonturen, voor plannen, aankondigingen, wetenswaardigheden etc.

Zomer roeiweek

In de eerste week van de Deventer zomervakantie vond de eerste zomer roeiweek plaats. Hieraan deden 17 kinderen mee tussen de 9 en 17 jaar, die weinig tot geen ervaring hadden met roeien. Gedurende één week kregen ze elke dag les van de jeugdcoaches en de huidige jeugdgroep. 

Pinnen bij Daventria, het kan eindelijk!

Lang verwacht, stil gezwegen, altijd wel gedacht en nu toch gekregen: het pinapparaat… Vanaf donderdagavond 29 juli is het mogelijk om je koffie, thee, fris biertje of iets anders af te rekenen met de pin. Er is een pinapparaat aangeschaft dat ‘stand alone’ werkt, dus zonder dat er een ander apparaat nodig is. Op die manier is het voor de barmedewerkers zo makkelijk mogelijk gemaakt. Uiteraard is dit apparaat ook geschikt voor contactloos betalen met je pas of mobiel.

Noodbrug staat weer klaar.

De toegangsbrug naar het botenhuis staat inmiddels al onder water maar het botenhuis is via de noodbrug bij Max bereikbaar, de code voor de poort staat op het prikbord:

Pagina's