Archief

4 mei tussen 19:30 en 20:30 roeiverbod ivm dodenherdenking

In verband met de Nationale Herdenking is er op dinsdag 4 mei een roeiverbod van 19:30u tot 20:30u

Het bestuur

Vriendjes- en vriendinnetjesdag

Zaterdag 3 april konden vriendjes of vriendinnetjes mee om ook te ervaren hoe leuk het is om te roeien bij Daventria.

Eerst kregen de gasten uitleg over welke houding het beste is in een boot en dit mochten ze direct laten zien op de ergometer. Er stonden 3 ergometers op het vlot, waar de roeiers en hun gasten de techniek konden oefenen en zichzelf konden opwarmen.

Onder toeziend oog van de trainers stapten de roeiers de boot in om de Hank op te gaan en een lekker stuk te roeien.

En op 30 januari was het zover...een ergometerwedstijd!

Tijdens deze wedstrijd namen verschillende verenigingen, op hun eigen verreniging, het tegen elkaar op. Door de corona crisis gaan wedstrijden niet door, daarom mocht elke vereniging zijn tijden insturen die op een scoreboard kwamen, om zo toch een beetje een wedstrijd gevoel te creëren onder roeiers.

Deelnemers warden ingedeeld in verschillende leeftijds klassen en roeien ook verschillende afstanden.

Algemene Vergadering op zondag 28 maart, een korte samenvatting

Een avondklok verhinderde een vergadering in de avond, maar ook op zondagmiddag verzamelden een aantal leden zich achter de laptop voor een hopelijk laatste digitale algemene vergadering. Een aantal leden hadden de nieuwe buff van Daventria om die eerder deze dag door het bestuur is uitgereikt.

Op de Algemene Vergadering heeft Niels Meijerink de plannen voor de herinrichting van het salon toegelicht. Leden die mee willen helpen in de uitvoering van de plannen kunnen zich melden bij Niels.

Kopijstop Bellnote zaterdag 10 april

Wat gaat de tijd snel nu er weer in ploegverband geroeid mag worden. Zo snel dat ik mijn rol van redacteur niet eens in de gaten had kopijstop van het voorjaarsnummer van de Bellnote heel snel dichterbij komt.
Oei, dat is niet best. Maar hopelijk valt er wel wat te vertellen: voorjaar, nieuw leven, verse halen en hopelijk ook mooie verhalen. De kopijstop staat al op zaterdag 10 april. Weinig tijd dus – voor jouw verrassende bijdrage! Stuur die naar bellnote@daventria.com.

Wij rekenen op jullie!

Redactie Bellnote

Start beginnerscursus 2021, we kunnen weer nieuwe leden opleiden

Vanaf 11 april gaat onze beginnerscursus (in bescheiden omvang) eindelijk weer van start. Deze zal worden gecombineerd met de beginnerscursus voor roeiers tot 27 jaar. Beginners krijgen twee keer per week les.

Verrassing gaat door, ALV ook, botendoop niet

In de gele mail hadden we het over een verlate Nieuwjaarsverrassing op zondag 28 maart, en zo mogelijk de doop van de nieuwe Hudson gladde 4. Het spijt ons te moeten zeggen dat de doop vanwege de Coronabeperkingen niet kan doorgaan. De verrassing gaat echter wel door! We zullen de nieuwe boot op singels buiten ten toon stellen, zodat je even kan watertanden. Dit is een Tantaluskwelling, we weten het, maar je wordt beloond met een verrassing.

Goed nieuws! - update 19 maart!

We hebben toestemming gekregen van de gemeente en de veiligheidsregio om ons Coronaprotocol iets te verruimen, waardoor er weer meer mensen kunnen roeien. Na zo'n lange tijd met strenge beperkingen is dit een enorme opsteker voor de club. De jongeren t/m 26 jaar mochten al veel, maar de ouderen krijgen nu eindelijk ook weer meer mogelijkheden. De wijzigingen gaan 20 maart in, aanstaande vrijdagavond wordt het afschrijfsysteem aangepast.

De belangrijkste wijzigingen:

Beginnerscursus roeien voor jongeren van 18 t/m 26 jaar

Omdat deze weer mogen roeien in meermansboten, willen we onze beginnerscursus alvast starten met deze groep. Dus ben je dol op water en sporten in de buitenlucht ! Vind je het gezellig om met meerdere leeftijdsgenoten te sporten kijk dan op onze site bij de beginnerscursus  en meld je aan via het aanmeldformulier. Ben je ouder dan 26 jaar dan kan je je ook opgeven alleen weten we nog niet (i.v.m. de coronaregels) wanneer de cursus gaat starten. Je komt dan op de lijst van belangstellenden te staan.

Virtueel wedstrijdseizoen 2021

Normaliter zou het “normale” wedstrijdseizoen binnenkort weer van start gaan, echter t.g.v. de bekende perikelen zijn wedstrijden en bijeenkomsten nog steeds verboden. Steeds meer verenigingen zijn bezig met alternatieven en komen met zogenaamde virtuele wedstrijden. Soms is dit een ergometer wedstrijd, maar steeds vaker is dit het roeien van dezelfde afstand als de normale wedstrijd maar dan op “eigen” water. Makkelijk en praktisch, je kunt je wedstrijd roeien op het moment dat het jou uitkomt (binnen een bepaalde periode). Tijden worden vastgelegd middels digitale hulpmiddelen (bijv.

Pagina's