Archief

Update COVID maatregelen per 28 november 2021

Nu corona weer zo de kop opsteekt, enkele leden positief zijn getest én n.a.v. de persconferentie op vrijdag 26 november, willen we iedereen opnieuw waarschuwen voorzichtig te zijn en de nu geldende maatregelen ook op de Roei in acht te nemen.

  • Blijf 1,5 meter afstand houden tot elkaar (ook buiten, behalve in de boot)
  • Was regelmatig je handen
  • Blijf thuis wanneer je je niet fit of verkouden voelt, of wanneer je het niet vertrouwt
  • Maak de handels van de riemen goed schoon met alcohol
  • Na 17.00 uur mag er niet worden gesport, ook ergometeren buiten is dan niet toegestaan
  • De indoortraining wordt vanaf 1 december digitaal, de deelnemers hebben daar bericht over gehad
  • Roeien mag doorgaan zoals de afgelopen tijd, met normale bootbezetting en volgens de ingestelde afschrijfblokken. Vermijd svp wel drukte op en om het vlot
  • Alle binnenruimten mogen tot 17.00 uur worden gebruikt, maar houd je verblijf daar zo kort mogelijk en houd afstand
  • Het salon wordt extra geventileerd dus trek daar zonodig een extra trui aan of jas.

Je QR code kan worden uitgelezen; deze moet je kunnen tonen in het hele gebouw - ook op het vlot en in de kleedkamers. Zorg dus dat je die bij je hebt.

We danken iedereen voor de medewerking.

Het bestuur

Kopijstop Bellnote: zaterdag 4 december 2021

De dagen zijn kort, het weer nodigt niet altijd uit om te roeien. En dan ook nog die beperkingen om bij elkaar vertroosting en gezelligheid te zoeken. Of is dit ‘gesomber’? Is het nu de bij uitstek de tijd voor mooie verhalen en aansprekende beelden. Waar? In onze Bellnote natuurlijk! Hoe ging het op de Paul Veenemansprijs – de wedstrijd voor de alleskunners? Had je altijd al een Kerstverhaal willen schrijven, maar kon je nog geen uitgever vinden? Heb je ooit lager water meegemaakt in de herfst of is je iets anders opgevallen? Schrijf! Teken! Fotografeer! Dicht! En vermaak de leden van Daventria.

Lever je bijdrage uiterlijk 4 december in bij de redactie: bellnote@daventria.com. En lees het resultaat nog dit jaar in de Bellnote. Alvast veel dank!

De Redactie

Corona update 19 november

Rondom ons heen nemen de corona besmettingen helaas snel toe. Ook op onze vereniging zijn verschillende leden besmet geraakt en ziek geworden.

We willen daarom iedereen op het hart drukken om absoluut de 1,5 m afstand te bewaren en op drukke momenten niet in het Salon bijeen te komen. Hoe vervelend het ook is, dan maar alleen buiten lekker roeien, en geen koffie drinken binnen. Bij twijfel aan je gezondheid kom je niet naar de club of indoor. Laten we corona samen buiten de deur proberen te houden!

Zomibo

Paul veenemans prijs 2021

Het rondtrekkende multisportfestijn de paul veenemans prijs vond dit jaar plaats in delft. Dds zorgde voor een strak, maar niet te strak, sportweekend met een ontspannen sfeer. Daventria was met onder meer maar liefst negen fanatieke junioren zeer sterk vertegenwoordigd. Dat viel vooral op toen alle deelnemers voor de start van het roeien allemaal in verenigingstenue bij elkaar lagen  wat een invasie was te horen, maar vooral ook met enige afgunst wat leuk!

Memo skiffen bij een water temperatuur onder de 10 graden

(d.d. 2 november 2021)

Op 27 september 2021 is het bestuur in gesprek gegaan met een aantal roeiers over de mogelijkheden om te roeien in een skiff op de Hank bij een watertemperatuur onder de 10 graden.
Aanwezig namens het bestuur; Robert Duzijn en Els Blaauw
Aanwezig namens de roeiers; Katheli Boerlage, Marjolein Snippe, Maarten Swemle, Else Bonnemaijers,

Doop coachcat 13 november

Het is zover. Na maanden rekenen, tekenen, begroten en bouwen is de coachcat klaar om te worden gebruikt; in de Bellnote van oktober is het mooie verhaal van deze boot te lezen. We mogen gerust spreken van een mijlpaal voor Daventria, vooral vanwege de tomeloze energie die er door enkele van onze leden in is gestoken. Deze mijlpaal willen we graag kracht bij zetten door de coachcat feestelijk te dopen en van een mooie naam te voorzien. De doop is gepland op zaterdag 13 november om 12.00 uur.

Stem op onze jeugd voor de Crazy22!

Zoals te lezen in de gele mail is de Daventria Jeugd afgelopen maand druk bezig geweest met de KNRB Crazy 22. Hiervoor hebben zij 22 opdrachten moeten uitvoeren en deze moeten delen via instagram. We zijn genomineerd in 2 categorien: "Creatief" en "Multimedia". Om te winnen hebben we jullie hulp nodig!

Open de onderstaande links en scroll naar het plaatje waar R&ZV DAVENTRIA bij staat. Klik op dit plaatje en vul vervolgens je e-mailadres in en druk op verzenden.

https://roeien.nl/verenigingen/stem-nu-op-de-beste-crazy-22-inzending-categorie-creatief/

https://roeien.nl/verenigingen/stem-nu-op-de-beste-crazy-22-inzending-categorie-multimedia/

Klik op lees meer om het filmpje te bekijken!

Indoortraining Daventria 2021

Vanaf woensdag 27 oktober start de jaarlijkse indoortraining weer onder bezielende leiding van Gilles Rattink en Laurens de Caluwé. Zoals ieder jaar wordt een gevarieerd programma aangeboden, dus mocht je niet goed zijn in opdrukken, geen zorgen er zijn ook genoeg andere oefeningen. Uiteraard zorgen we voor adequate begeleiding en wordt er rekening gehouden rekening met een eventueel blessureverleden. Zoals bekend zorgt de leuke en gezellige sfeer in de groepen ervoor dat je je zeker geroepen voelt om iedere woensdag weer naar de training te komen.

Kopijstop Bellnote: zaterdag 16 oktober 2021

De roeiactiviteiten zijn weer aardig op gang aan het komen. Wedstrijden, marathons, toertochten en roeien op Hank of IJssel. Het kan allemaal weer. De redactie is heel benieuwd wat voor mooie verhalen dat oplevert. Als je een wedstrijdverslag van de Tromp Boatrace (16/17 oktober) hebt, dan geven we graag een dagje extra de tijd om een pakkend (beeld)verhaal in te leveren. Ook een reactie op het artikel ‘Gezond verstand of regelgeving’ van Hans Hulleman is welkom. Met de herfst en winter komen de wat onvriendelijker roeiomstandigheden er weer aan.

Pagina's