Archief

Gewichtsklasse skiffs, C1’s en tweetjes.

De MAC heeft de gewichtsklasse van de skiffs, tweetjes en C1’s geïnventariseerd en vervolgens is het gewicht van de boten in het afschrijfsysteem aangepast. Voor iedere boot is nu het gemiddelde gewicht van de roeier opgenomen. Dat gewicht heeft een ruime marge, weeg je 10 kg meer of minder, dan is de boot uitstekend voor je geschikt. Twijfel je? Gewoon een keer uitproberen.

Nieuwjaarsspeech Daventria 2021 – Nieuwe geschiedenis

Beste leden,

In vele opzichten is 2020 een memorabel jaar geworden waarin zaken anders zijn gegaan dan Daventria met haar geschiedenis en tradities gewend is. Een van de redenen dat ik vorig jaar zo vereerd was om de rol van voorzitter te bekleden was de lange historie van Daventria. Al vele leden zijn ons bestuur voorgegaan om de vereniging te besturen en te leiden naar de prachtige club aan de IJssel die het nu is. Een club met een mooie vloot, mooi roeiwater, maar vooral leuke leden die met veel plezier in een roeiboot stappen om recreatief een tocht te maken, zichzelf sportief willen uitdagen of hard aan het trainen zijn voor een bepaalde wedstrijd. In maart werd dit allemaal stopgezet en week na week werd de hoop op het doorgaan van evenementen kleiner.

Gemak dient de mens!

Het naar buiten brengen van C2’s en C3’s is in Coronatijd, waar je maar met weinig mensen kan tillen, best een opgave. Om rugklachten te voorkomen heeft de materiaalcommissie een oplossing bedacht, namelijk door de aloude “chariot”, die altijd werd gebruikt tijdens de Canal du Midi, een tweede leven te gunnen. In het filmpje kun je zien hoe het werkt.

Opgelet! Het is weer glad.

De afgelopen dagen zijn er al verschillende roeiers onderuit gegaan op de gemeentelijke vlonders die naar de roei leiden. En dat loopt niet altijd goed af. Niet alleen als het gevroren heeft zijn de steigers glad, ook als ze nat zijn en dat is 's morgens, ook als het niet geregend heeft, meestal het geval. Dus een waarschuwing aan allemaal: Doe voorzichtig bij de “afdaling” naar de loods en gebruik eventueel het touw aan de trapleuning.

 

Aanpassingen ivm strenge lockdown

In verband met de strenge lockdown blijft het protocol van 7 november van kracht. Er is wel iets bijgekomen. Binnen ergometeren mag niet meer tot 19 januari. Er bereiken ons vragen van leden die een ergometer willen lenen, helaas kunnen we daar niet op ingaan, net als bij de eerste lockdown.
 

Geen Indoortraining tot 19 januari 2021

Gelet op de aanscherping van de corona maatregelen per 15 december 2020 en het feit dat er geen sport beoefend mag worden binnen sportscholen, stopt de indoortraining (jeugd en volwassen) voorlopig tot 19 januari 2021 (hiermee vervalt de laatste les van 2020 en de eerste twee lessen van 2021). We zullen later kijken of en hoe we deze lessen nog kunnen inhalen. Ook zullen de trainers kijken of we een digitale les kunnen delen, welke een ieder zelfstandig kan volgen en uitvoeren. Hierover worden de deelnemers bericht via de mail.

Geen versoepeling Coronaregels; geen verruiming toegestane boten en bemanningen

N.a.v. voorstellen van NOC*NSF en de KNRB hebben wij recent enkele versoepelingen voorgesteld aan onze veiligheidsregio IJsselland. Die versoepelingen hielden in dat behalve wat nu mag, in de vierzonder of gestuurde vieren "met een gat" (slagplek vrij) geroeid zou mogen worden, in de C3x met 3 personen én in de 2x en 2-. Helaas heeft onze veiligheidsregio onze aanvraag afgewezen. Dit betekent dat het regime van 7 november (zie website) van kracht blijft, met als enige verschil dat we nu met 4 personen bij elkaar mogen koffiedrinken, buiten wel te verstaan.

Wedstrijdcoaching woensdag- en vrijdagochtend

Een van de speerpunten binnen het beleid van Daventria is gericht op het actief stimuleren van deelname aan wedstrijden en het verhogen van het wedstrijdniveau binnen de vereniging. Op dit moment zijn een aantal roeiers fanatiek  tot 5x per week (op het land en in de boot) aan het trainen voor de Skiffhead in maart van komend jaar onder professionele begeleiding van 3 coaches.

Kopijstop Bellnote 5 december

Het einde van het jaar komt snel dichterbij. 2020 was een vreemd jaar, dat wij waarschijnlijk vooral solo-roeiend gaan afsluiten, zonder gemeenschappelijke activiteiten in ons botenhuis. Om toch een beetje (of liefst wat meer) met een Daventriagevoel het jaar af te sluiten deden wij in het herfstnummer al de oproep om een bijdrage aan het Kerstnummer voor te bereiden.

Skiffverbod i.v.m. watertemperatuur

De watertemperatuuur is gezakt onder de 10 graden. Dit betekent helaas een skiffverbod totdat de temperatuur weer boven de 10 graden stijgt. Eersteklas skiffeurs kunnen dispensatie aanvragen wanneer ze zich voorbereiden op wedstrijden. Zij aanvaarden de risico's op eigen verantwoordelijkheid.

Pagina's