Archief

Goed doel Beat Batten

De mixed8+ groep van Daventria #BeeToo heeft een actie opgestart om geld in te zamelen voor Beat Batten.

Nieuwjaarsborrel

De nieuwjaarsborrel vindt plaats op Zondag 8 januari om 15.00u op de Roei. 

Op deze bijeenkomst zal de prijs voor de verenigingswerker van 2022 worden uitgereikt.

Het bestuur hoopt met alle leden te kunnen proosten op het nieuwe jaar.

Plannen maken en een stip op de horizon?

Wil je invulling geven aan je ambities? Via Mijn Daventria kan je je opgeven voor dit project:

World Rowing Masters Regatta
zondag 8 september 2024
Brandenburg, Duitsland

Kopijstop Bellnote: zaterdag 10 december 2022

Dit is de laatste gelegenheid in 2022 om aan alle Daventrianen jouw boodschap mee te geven, hen te ontroeren met jouw verhaal, ieder te laten lachen om de tekening die jij hebt gemaakt. Heb je iets bijzonders beleefd, wil je ons een roei- of andere levensles voorhouden, heb je een aankondiging te doen of iets uit te leggen, zoek je medestanders voor een leuk of nuttig initiatief. Wil je iedereen deelgenoot maken van een heroïsche strijd die je op het water hebt gewonnen (of verloren)? Laat de leden niet in onwetendheid, gebruik de Bellnote om je verhaal te doen!   

Duo Volente^2

Zo werd de nieuwe twee op zaterdag 19 november gedoopt door Andries van den Berg, in een spectaculaire act m.m.v. een tweetal lieftallige assistentes. De boot werd daarna onder luid applaus voorgeroeid door Theo Teunissen en Martijn van Nieuwenhuijze, terwijl het publiek kon genieten van feestelijke bubbels. De boot is een 1e klas Hudson 2x (type S2.32) die ook boordgeriggerd kan worden; roeiersgewicht gemiddeld 80 kg. Prachtige aanwinst voor onze vloot!
Meer info, dooprede, foto’s enz. in de volgende Bellnote.

Botendoop 19 november

Zaterdag 19 november om 12.00 uur wordt een gloednieuwe Hudson twee (botenplan 2022) gedoopt en daarna voorgeroeid. Het is een zgn. convertible, die zowel scull als boord kan worden geriggerd. Het bestuur nodig alle leden van harte uit bij deze doop aanwezig te zijn; de barcommissie zal zorgen voor feestelijke bubbels. Komt allen!

Roeien en Zeilen bij Daventria

Roeien met de zeilen die je hebt... of zeilen met de riemen die je hebt. Dat wordt bij Daventria gedaan in een multidisciplinaire boot, nooit geweten dat we die hadden. Alleen onder de juiste omstandigheden kun je op de IJssel goed voor de wind gaan; een stevige windkracht 4 uit Oostelijke hoek is een absolute vereiste. Afvallen en oploeven is er niet bij. Het is natuurlijk flink ploeteren geweest, stroomopwaarts roeien met stroom en wind tegen. Eindelijk voorbij de kanohaven, dan omkeren, een slok water en weer terug. Stroomafwaarts met de wind in de zeilen... of liever de riemen. Wel opletten! Voor je het doorhebt ben je de havenmond voorbij.


Henriët Steendijk

Roeien voor skiff en tweezonder in de winter '22-'23

Het zonnige weer doet het misschien nog niet vermoeden, maar de temperatuur van het roeiwater daalt en komt steeds dichter bij de 10° Celsius. Bij deze lage temperatuur is het gevaarlijk om in het water terecht te komen. Je lichaam koelt heel snel af. Vaak zal daar ook stress en paniek bij komen. De praktijkgevallen laten zien dat je veel minder tijd hebt en tot minder in staat bent dan je vooraf zou denken. Met andere woorden roeien op koud water houdt voor iedereen een gevaar in.

Pagina's