Bedrijfsroeien 2017 groot succes

Zondag bij de afsluiting van het bedrijfsroeien waren 12 ploegen klaar voor de strijd om de titel. Na een training van 6 weken moest het gebeuren. Mede door de zeer straffe wind viel het niet mee om eensgezind te starten, als een speer te roeien, snel te ronden en de C4 zonder snoeken over de finish te krijgen.

Maar iedereen kreeg het voor elkaar. De een wat sneller dan de ander. In de finale roeiden de ploegen van Tauw  (coaches Bregt  en Nander) tegen de gele duivels van Topicus (Ferry en Sander). Het botenhuis hing scheef van het samengedromde publiek. Na een heroische strijd kwamen de kleerkasten van Topicus als eerste over de finish. Hulde!

Onze onmetelijke dank voor alle coaches, vrijwilligers en barcommissie.

Bedrijfsroeien 2017

Elk jaar kunnen 12 bedrijven kennismaken met de roeisport en op sportieve wijze de strijd met elkaar aangaan. Het is steeds een groot succes waarover deelnemers enthousiast zijn.

Op donderdag 23 maart is de startbijeenkomst van 19:30 tot circa 21:00 uur op de roeivereniging. Alle deelnemers krijgen dan een rondleiding door het botenhuis. Daarnaast worden de basisbewegingen van het roeien op de ergometer (roeiapparaat) geoefend. De deelnemers kunnen kennis met elkaar maken en met hun coaches.

Trainingen
In maart, april en mei 2017 volgen zes trainingen van 1,5 uur op het water op de maandag- of dinsdagavond tussen 17.30-20.30 uur. Vanaf 27 maart beginnen de trainingen. Maandag 17 april valt uit omdat dit tweede Paasdag is. Deze training wordt op een ander tijdstip ingehaald.  Op het opgave formulier kan een voorkeur worden aangegeven voor het trainingsmoment.

Afsluitende wedstrijden
Op zondagmiddag 7 mei 2017, vanaf 14:00 uur, vinden de onderlinge wedstrijden tussen de ploegen plaats. Het geheel wordt feestelijk afgesloten met de uitreiking van de prijzen met een hapje en een drankje.

Samenstelling ploeg
De deelnemende organisatie zorgt zelf voor 4 mensen (plus een reserve) die liefst nog nooit geroeid hebben en zorgt indien mogelijk voor een ervaren stuurman/stuurvrouw, die tevens de ploeg kan coachen (lid van Daventria). Wanneer dit laatste niet lukt, zorgt Daventria voor een ervaren coach.

Het is ook mogelijk om een combinatieploeg van twee bedrijven samen te stellen. Dus ook enkele roeiers uit een bedrijf kunnen zich opgeven. Wij zullen dan op zoek gaan naar een ander bedrijf, zodat toch een volledige ploeg geformeerd kan worden.

In totaal kunnen 12 ploegen deelnemen aan de bedrijfsroeicompetitie 2017. Inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Opgave graag voor 9 maart via dit formulier.

Kosten
De kosten voor deelname zijn €375 per ploeg. De afrekening vindt plaats per deelnemend bedrijf. Interne verrekeningen worden door de bedrijven zelf geregeld.

Vragen?
Stuur deze dan naar bedrijfsroeien@daventria.com