De Davo: Daventria Onderlinge

Ook dit seizoen zullen er onderlinge wedstrijden georganiseerd worden. De Davo bestaat uit vier wedstrijden voor alle leden van onze vereniging met als doel plezier, verbinding en enthousiasme voor het roeien. Ook nieuwe en minder ervaren leden zijn welkom om deel te nemen want of je jong, oud, beginner, olympiër, scull, boord, man of vrouw bent; iedereen kan meedoen. De onderlinge is een laagdrempelige manier om op vertrouwd water je eerste wedstrijden te starten of je te meten aan de rest van de vereniging. Je kan je voor de wedstrijden op het water inschrijven voor elk boottype. We werken met correctiefactoren voor boottype, man/vrouw en leeftijd.

Iedere wedstrijd kent een jeugd- en een volwassen winnaar. Als je minimaal drie wedstrijden roeit, ding je mee om clubkampioen te worden. Er zal een jeugd- en een volwassen clubkampioen zijn. Als je aan alle vier de wedstrijden deelneemt, tellen alleen de drie beste prestaties.


De wedstrijddata zijn:


  1. 17 november: 750 meter op de Hank
  2. 15 december: 1250 meter op de Hank

  3. 9 februari: ergometerwedstrijd 500 meter voor jeugd en 1000 meter voor volwassenen

  4. 13 april: 4000 meter op de IJssel


Aangezien het doorgaan van een ergometerwedstrijd al spannend kan zijn bij een hoge IJssel (laat staan de wedstrijden op het water), hebben we dit jaar alvast een reservedatum. De reservedatum voor een eventueel uitgevallen wedstrijd is 11 mei.



Opzet van de wedstrijden

  • 
De start van de wedstrijden is om 11:00 uur.

  • Het betreft achtervolgingswedstrijden met een vliegende start. De ergometerwedstrijd natuurlijk niet, dat is een strijd over 500 meter voor de jeugd en over 1000 meter voor de volwassenen.

  • Tijdens de wedstrijd gelden de regels die normaal van toepassing zijn voor het roeien bij Daventria, dus voor bevoegdheden, kleding etc..

  • Het officiële wedstrijdtenue is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd.

  • Van elke wedstrijd wordt op basis van de prestatie en de correctiefactoren voor iedere deelnemer een individuele score bepaald voor de berekening voor de clubkampioen.


Inschrijven


Inschrijven doe je voor iedere wedstrijd via Mijn Daventria. Schrijf je pas in als je team compleet is en geef bij het inschrijven een voorkeursboot op:

  1. 17 november: 750 meter op de Hank
 - schrijf je (team) in op Mijn Daventria
  2. 15 december: 1250 meter op de Hank
 - schrijf je (team) in op Mijn Daventria
  3. 9 februari: ergometerwedstrijd 500 meter voor jeugd en 1000 meter voor volwassenen
 - schrijf je in op Mijn Daventria
  4. 13 april: 4000 meter op de IJssel
 - schrijf je (team) in op Mijn Daventria

De organisatie wijst de boten en startvolgorde toe.

Inschrijven kan tot 19:30 uur op de donderdag voor de wedstrijd. De bootindeling en startvolgorde zal de zaterdag voor de wedstrijd bekend worden gemaakt.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.