Verwisselbare stuurschoenen

Sinds kort hangt er aan de achterkant van het dubbele riemenrek een schoenenschap waarin verschillende maten schoenparen zijn gezet. Deze schoenen zijn bestemd voor gebruik op de stuurplekken van de volgende boten: Dubbelop, Tweet, Duo Volente2 en de Florens Radewijns. Op de voetenborden van de stuurplekken in deze boten zijn (of worden binnenkort DV2) zogenaamde Batlogic-platen aangebracht waarop de nieuwe schoenen kunnen worden geklikt.

Let op: het systeem is hartstikke nieuw en daardoor nog stijf en stug. Kijk even goed hoe het systeem werkt: aan de onderkant van de schoenen zitten twee randen die passen in de twee gleuven van de Batlogic-platen op het voetenbord. Schuif die twee randen daar dan ook stevig in (zoals je zult zien) richting de neus van de schoen. De schoen zit pas vast als de klem aan de neus van de schoen over de genoemde Batlogic-plaat heen gedrukt is. Vooral dit laatste zal de eerste tijd wat lastig gaan. Maar check dat dus goed! Je wil niet dat die schoen bij het sturen ineens uit de plaat schiet. Voor het helemaal roei klaar maken dien je de heelstrings met het haakje aan de ring op de hak van de schoen te bevestigen.

Het losmaken zal eenvoudig gaan door eerst de heelstrings los te maken en vervolgens de klem op de neus van de schoen omhoog en daarmee los van de Batlogic-plaat te trekken. Zo komt meteen de schoen los van diezelfde plaat.

Voor het goede gebruik dien je na elke keer dat je gestuurd hebt, altijd! die stuurschoenen terug te leggen in het schoenenschap en dan svp ook meteen bij de juiste maat (maat van de schoen staat op de lip). Zoals je begrijpen zult is het niet te doen om jouw maat schoenen terug te zoeken als die niet zijn teruggelegd in het schoenenschap maar in één van de boten zijn blijven zitten. Veel plezier van je 'eigen' maat schoenen!