Midweek Roeitocht in Alphen aan de Rijn

Op dinsdag 12 juli organiseren we een toertocht in Alphen aan de Rijn. Vanaf de roeivereniging Alphen varen we over het Aarkanaal naar het noorden waar het kanaal overgaat in de Drecht. De Drecht komt uit op de Ringvaart en via de Ringvaart komen we op de Braassem. Als we bij de Braassem aankomen gaan we lunchen. We kunnen daar voor ca €12,- lunchen bij een watersport vereniging met een prima keuken en terras. Wie dat niet wil kan zijn eigen boterham meebrengen en die daar ergens opeten. Na de lunch steken we de Braassem over en gaan we via de Leidse Vaart terug naar het Aarkanaal waar we ter hoogte van Ter Aar weer bij de roeivereniging arriveren.

Een mooie route in het ‘Groene Hart’, met weilanden, kassen dorpen en woonboten. Het is een prachtig roeigebied en het belooft een schitterende tocht te worden. De midweek roeiers van Alphen roeien ook op die dag en er zal zeker een boot van hen met ons meevaren. Gelegenheid tot kennismaking met andere roeiers dus.

We vertrekken 8:30 uur vanaf de parkeerplaats bij de roei en zullen rond 10:15 uur in Alphen aankomen. Na een kop koffie laten we de boten te water en gaan we van start. We verwachten rond 17:00 weer uit Alphen te vertrekken.

De kosten voor de reis en de boten huur bedragen €26,50. Dit bedrag graag storten op bankrekening: NL81INGB0006478259 met van de naam van de roeier en ‘toertocht Alphen’.

De lunch bij de watersportvereniging kun je zelf afrekenen. Voor diegene die daar niet willen lunchen: denk eraan een lunchpakket mee te nemen.

Graag aangeven of je wilt rijden en geef ook aan hoeveel pasagiers je mee kunt nemen. De vergoeding voor het rijden is € 0.30 per km. Het aantal kilometers wordt bepaald volgens de ANWB routeplanner.

Het maximaal aantal deelnemers is vijftien. Geef je dus snel op! Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 6 juli via Mijn Daventria.