Blik tijdens de Jeugdhead!

Zaterdag 26 maart was het eindelijk weer mogelijk, de jeugdhead! Een wedstrijd van 2.5 km over de Amstel, voor velen van de behendigheidsgroep de eerste echte grote wedstrijd die ze varen. Wij vertrokken met drie C4 ploegen en een invaller voor een gladde vier van het Spaarne naar Amsterdam.

In Amsterdam aangekomen konden we onze boten wedstrijd klaar maken tot plots een bout afbrak en de rigger niet meer vastgezet kon worden. Gelukkig waren ze bij Poseidon zo vriendelijk om ons ter plekke een C4 te laten lenen.

Na eerst even tijdens het blok van 11:00 de stuurkunsten voor de bocht af te kijken, was het daarna tijd voor de drie Daventria boten om zelf het water op te gaan. Iedereen voer een hele nette race, geen aanvaring met woonboten, andere ploegen of bruggen. De M16 C4* was daarbij zelfs de snelste boot in hun veld van 3, de M18 C4* moest als enige C4 tegen gladde boten maar bleef er zelfs één voor en de J16 C4* werd tweede van de twee en heeft weer een hoop wedstrijd ervaring opgedaan.
Onverwacht moesten we dus toch nog naar De Hoop om blik op te halen en hier werd ook opgemerkte dat “de bijtjes uit het oosten” er waren want ook de M18 C4* kreeg blik en Jasmyn als invaller in de Spaarne ploeg was de snelste M18 4*. Al met al dus een zeer geslaagde dag met heel mooi weer!