Bijzondere MWR-tocht met de Finse Kerkboot uit Sneek.

Op dinsdag 15 mei organiseert de commissie MWR 'n bijzondere tocht met een "Finse kerkboot” door de Friese wateren. De kerkboot is in 2005 aangekocht door leden van roeivereniging De Geeuw. Het is een roeiboot met 2 slidings en 2 zitplaatsen naast elkaar. De boot is 12 meter lang en 2 meter breed, heeft vaste dollen en roeit verrassend licht (al snel 15 km per uur!). Er is plaats voor 14 roeiers en 1 stuurman/vrouw. Vorige week vrijdag/zaterdag lag er een Duitse kerkboot aangemeerd voor het botenhuis.

Afhankelijk van de weersomstandigheden maken we een vaarplan. Bij mooi weer wordt de route langer dan bij mindere weersomstandigheden. Als we op tijd terug zijn kunnen we huiswaarts rijden, of anders ergens wat eten in Sneek (uiteraard op eigen kosten).

Kortom: een prachtige tocht door een fantastisch gebied!

Maximaal aantal deelnemers is 15, minimaal 13.
Aanmelden kan tot uiterlijk 7mei via Mijn Daventria. De kosten zijn € 25--.

Deelname is definitief nadat €25- gestort is op IBAN NL81INGB0006478259 ten name van Roei-en Zeilver. Daventria onder vermelding van “Kerkboot, Sneek” .

Punten van belang:

  • Verzamelen om 8.15 uur bij Daventria en vertrekken om 8.30 uur.
  • Aankomst roeivereniging Sneek:10.00 uur, koffie drinken en boot uitbrengen, 11.00 uur in de boot!
  • Eigen lunch meenemen. Er is voldoende gelegenheid om aan te leggen ergens aan de waterkant of bij een restaurant.
  • Graag aangeven of je die dag kunt rijden met je auto.
  • Eveneens je voorkeur aangeven of je na afloop uit eten wilt of liever naar huis gaat.
  • Als je naam waaronder je betaalt afwijkt van je naam op de ledenlijst geef dan aan onder welke naam de storting van het inschrijfgeld wordt gedaan.

Vereisten
Deelname aan deze toertocht staat open voor alle leden van Daventria. Voorwaarde is dat je 2e klas-roeien en IJsselbevoegdheid-sturen hebt.