Hemelvaart 2015: dauwtrappen en roeien

Op initiatief van de donderdagochtend- en vrijdagochtendploeg en via de contacten met Isala door Hans v.d. Velden vertrokken we op Hemelvaartsdag om 6.00 uur vanaf het vlot in Deventer met 2 C-4en richting het fietspontje bij Gorssel. Bij de 4de krib na het pontje werden we opgewacht door 2 sterke Isalamannen die ons hielpen de boot in het weiland te dragen. Op dezelfde ochtend iets later vertrokken er 5 boten vanaf Isala ook richting het fietspontje. Prachtig gezicht al die boten tussen de boterbloemen! Daar wachtte ons, na echt dauwtrappend door het weiland te gaan, bij restaurant 'De Kribbe' een heerlijk ontbijt .
Roeivereniging Isala vierde hun 100-jarig jubileum toerroeien (zie bijgaande foto van onze placemat) en Pieter Arkesteijn, één van de initiatiefnemers, hield daar een praatje over. Na het ontbijt werd er een mooi verhaal verteld over de ooievaars langs de IJssel door Henk, zeer leuke anekdotes en veel informatie, veel geleerd!

De terugweg was een makkie, ,veel stroom, wind stak iets op en we gingen bijna vanzelf. Al snel kwamen we dus weer aan in Deventer en na een kopje koffie/thee gingen we voldaan huiswaarts. Twee verenigingen gezamenlijk ontbijten, heel bijzonder! Laten we er een traditie van maken.