Rowperfect ergometers

Bij de komende ergometerwedstrijden, de NKIR, wordt de RP3 van Rowperfect gebruikt, een nieuw type ergometer voor dit evenement. We kunnen in de voorbereiding daarop gebruik maken van twee exemplaren, tot eind dit jaar. Je kunt ze in eCaptain reserveren.

Het roeit behoorlijk anders dan de Concepts; niet alleen het bankje rolt, maar ook het vliegwiel. Met de juiste roeibeweging kun je - zegt men - goed op de RP3’s roeien. Het lijkt meer op het roeien in de boot.
Op rp3rowing.com is onder meer een filmpje en informatie over de techniek te vinden.
 
Instructies
  • Zorg ervoor dat de RP3 horizontaal staat, gebruik daarvoor de stelschroef aan de achterzijde en de waterpas bij het rolbankje. 
  • Plaats de ergometer goed vrij van de muur en andere zaken; als je techniek nog niet top is kun je de ergometer met een paar halen behoorlijk verschuiven.
  • Het is niet de bedoeling het vliegwiel op enige manier vast te zetten. Zowel het vliegwiel als het bankje bewegen naar elkaar toe en weer van elkaar af.

Wil je zien wat je roeiprestaties zijn, plaats dan je smartphone of kleine tablet in de houder. Voor kleine smartphones het metalen ‘hekje’ neerklappen. Verbinden kan via bluetooth. Androids kunnen eventueel met een kabeltje (zelf meenemen) verbinding maken.

​Details zijn beschikbaar via deze link: Connect your phone or tablet with the RP3

Veel plezier op deze ergometers!Rowperfect Model T