Problemen in de turnsport

Trieste berichten in de turnsport; je hebt ze vast gelezen. De misdragingen lijken – gelukkig – tot het verleden te behoren, maar ongewenst gedrag is helaas van alle tijden en van alle sporten. Onze eigen bond komt met een reactie uit de mond van secretaris Hélène Fobbler. Een deel van haar boodschap is een roep om openheid, en vooral een oproep om te melden wanneer jij gedrag van een mede-sporter meemaakt of opmerkt dat je niet acceptabel vindt.

Waar kun je dat melden? Bij onze eigen vertrouwenscontactpersonen Theo Teunissen en Herma van Eijk:   Maar je kunt ook contact opnemen met Pieta van Dishoeck, de vertrouwenspersoon van de KNRB.

Natuurlijk is voorkómen beter, en een van de zaken die we in dat kader weer hebben opgepakt is een update van onze gedragsregels. Die publiceren we binnenkort. Verder wordt van iedere coach en ieder bestuurslid een VOG (verklaring omtrent gedrag) gevraagd.

Maar nog beter is natuurlijk dat we met z’n allen het klimaat op Daventria plezierig houden, met respect voor elkaar. Dan blijven we de mooie club die we zijn!