Midweekroeien: Weerribben/Wiedentocht (Steenwijk)

Op donderdag 27 juni 2019 organiseert de commissie Midweek Roeien een toertocht bij RV 't Diep in Steenwijk. Het wordt een schilderachtige en unieke tocht over vaarten, grachten, plassen en meren in het gebied van de Weerribben/Wieden.

RV 't Diep ligt aan het Steenwijker Diep. Dat roeien we uit in westelijke richting naar het Beulakker kanaal en de Thijssengracht. Via Dwarsgracht roeien we naar het Gieterse Meer. Vervolgens volgen we de Roomsloot en bereiken we het dorp Nederland. Door smal vaarwater, de Heer van Diezenvaart, varen we tot de Kalenbergergracht waar we de Heuvengracht invaren. Vervolgens bereiken we de Wetering die we volgen naar het Steenwijker Diep. Eenmaal hier gearriveerd varen we nog 8 km naar de thuisbasis van de RV 't Diep.

Totale lengte van de tocht is 33 km. RV't Diep zorgt voor kaarten van het gebied.  We roeien in C4ren met stuur. Hiertoe hebben we 3 boten gehuurd; maximaal gaan we dus met 15, minimaal met 10 roeiers. Omdat we in C4ren roeien en het op de meren/plassen stevig kan waaien is IJsselbevoegdheid sturen vereist.
Er zijn voldoende mogelijkheden om aan te leggen bij 'n café of restaurant maar het is raadzaam zelf 'n versnapering, eten en drinken mee te nemen.

We vertrekken om 8.30 vanaf de Roei; graag dus 'n minuut of 10 eerder aanwezig zijn. Als alles voorspoedig verloopt zijn we rond 19 uur thuis.

Aanmelden kan tot uiterlijk 12 juni via Mijn Daventria. Vervolgens naar R&ZV Daventria. Als je wilt rijden vink dan het vakje "auto" aan. Benzinekosten worden vergoed. De kosten zijn: € 18,- p.p. Eten en drinken zijn voor eigen rekening. Deelname is pas definitief nadat dit bedrag gestort is op IBAN NL81INGB0006478259 ten name van Roei-en Zeilver. Daventria onder vermelding: MWR Weerribben/Wiedentocht en je naam.