Herfst en afstellen

Door het mooie nazomerweer zou je het bijna vergeten, maar het is toch echt herfst. Volgens de definitie is de dag nu korter dan de nacht en die verhouding wordt voorlopig alleen maar ongunstiger, vanuit de roeier bezien dan. Je kunt het ook van de positieve kant bekijken: er komt meer tijd om te klussen!

Vorig jaar hebben we naast de klusploeg ook een afstelploeg gehad die op de dinsdagavonden van September tot Maart bijna alle boten wel een keer onderhanden genomen hebben. Dat is een tijdrovende klus: gemiddeld zo'n 5 roeiplaatsen op een avond: met bijna 130 roeiplaatsen heb je dan 26 avonden nodig om alle boten één keer na te kijken en dan zijn er nog de meldingen in het schadeboek. Dit willen we nu weer gaan doen! Vele handen maken licht werk, dus hierbij doe ik een oproep om te komen helpen. Ervaring met het afstellen van boten is fijn, maar niet noodzakelijk. We leggen het graag uit en verder is het een kwestie van oefenen. Er zijn weinig dingen zo vervelend als roeien in een boot die niet goed afgesteld is. Je gaat twijfelen aan jezelf en het kan zelfs blessures opleveren! Je helpt dus niet alleen de vereniging, maar je doet ook jezelf een enorm plezier als je ons een paar avonden komt helpen. Het plan is om met een tweewekelijks schema te beginnen, de 1e en 3e dinsdag van de maand vanaf 19:30 uur. Als de groep groter wordt kunnen we er meer avonden bijpakken.

Loop gerust binnen als je mee wilt helpen of als je met eigen ogen wilt zien wat er allemaal bij komt kijken. Vooraf aanmelden hoeft niet, maar wordt wel gewaardeerd: tteunissen@concepts.nl We beginnen dinsdag de 4e oktober! Met sportieve groet, Theo Teunissen