Verslag MWR toertocht 3: NAARDEN op 21 april 2015

Op 21 april 2015 werd de derde tocht van het midweekroeien georganiseerd naar Naarden. We vertrokken stipt 08:00 uur vanaf het parkeerterrein bij Daventria. Het aantal deelnemers was 18 personen. Ondanks het drukke verkeer kwamen we daar keurig op tijd aan, rond de klok van 09:30 uur.

Na een hartelijke ontvangst met koffie en een traktatie werden de drie wherry `s en twee C4-en in het water gelegd. Vanuit de RV Naarden gingen er stuurvouwen mee. De route kende wat moeilijke situaties met zeer lage bruggen en smalle sluisjes. Vanuit de vereniging, gelegen aan de buitengracht van de vestigingsplaat Naarden, roeiden we via de Karnemelksloot naar de Uitermeersluis. Hier werden we geschut en roeiden de Vecht op richting Weesp.

Bij de RV Weesp werd de eigen meegebrachte lunch genuttigd. De RV Weesp zorgde speciaal voor ons voor koffie en thee. Wat een service!! De roeivereniging is gevestigd in een voormalig zwembadgebouw. Heel sfeervol. Na de lunch roeiden we verder richting Muiden, werden daar geschut in de Keetpoortsluis en kwamen in de Poel. Via de Naarder trekvaart terug op de buitengracht van de vesting Naarden. Er was nog voldoende tijd om een rondje door de vesting te maken. Zeer de moeite waard.

Het weer was de gehele dag zonnig, wel stond er op verschillende stukken een pittig windje. Langs de oevers veel nesten bewoond door watervogels die er zaten te broeden. Ondanks de stuurvrouwen die de tocht begeleidden, ontstond er bij het nemen van een lage brug materiaalschade aan een van de riggers van een wherry. De kop van de rigger belandde in het water. De wherry heeft de tocht moeten voortzetten met drie riemen!

Rond 16:30 uur arriveerden we weer bij de vereniging. Hier nog gezamenlijk wat gedronken en na afscheid te hebben genomen van onze gastvrouwen, door naar restaurant de Witte Bergen aan de A1. Hier met zijn allen lekker gegeten en na de vlotte afrekening, met hulp van de wonderbriefjes van Ingrid, gingen we zeer voldaan met blosjes op de wangen richting Deventer. MWR commissie bedankt voor de organisatie. Het liep allemaal op rolletjes, we hebben genoten!

Jeannette Faber