Loca Stobbeweerd:
- De boten liggen in de boomgaard achter het huis. De boomgaard is te bereiken door over het zandpad (onder schrikdraad door of schrikdraad open en weer dicht maken) in de wei langs (dus niet over) het erf te lopen. De boten liggen in de boomgaard waar ook schapen (inclusief een ram) lopen. De schapen niet voeren, knuffelen etc.
- De boomgaard heeft een omheining van schrikdraad: er staat dus stroom op de draden. Als je de draden aanraakt krijg je een schok (niet gevaarlijk – geen prettig gevoel). Het schrikdraad is voornamelijk om honden uit de schapenweide te houden. Doe dus het hekje in de omheining van de boomgaard altijd dicht!
- Het hekje zit op slot met een cijferslot. Slot altijd sluiten bij vertrek. Cijferslot weer op 000 draaien.
- Niet met de auto op het onverharde gedeelte van de Hoevelmansweg; ook partners niet die even komen halen of brengen
- De auto kan geparkeerd worden bij de dijk of langs de waterzuivering aan de Hoevelmansweg
- Zeker niet komen met een hond, aangelijnd of los, schapen kunnen daar slecht tegen
- Alle hekken altijd sluiten ivm Theo’s hond en zijn schapen.
- Er staat een emmer, bezem, spons en doeken. Maak hier gebruik van. Laat de boot schoon achter door met veel water en een spons de boot schoon te maken. Maak ook het dek zo goed mogelijk schoon. Als het vuil blijft zitten en de zon gaat schijnen dan bakt het vuil vast aan de boot en is het er nauwelijks meer vanaf te krijgen. Vanaf het vlot kan je prima een emmer schoon water tappen.
- Veeg ook eens het vlot schoon met de bezem en water, zodat er geen zand meer ligt. Zand is funest voor de slidings en wieltjes. Hou alles zo zand mogelijk vrij.
Locatie DKV (De Kano Vereniging):
- Het in en uit stappen is een probleem, maar met wat hulp kan het wel. Let op dat de riggers en riemen niet op het vlot rusten! Door de hefboom werking komen er grote krachten op de spanten en de huid met als resultaat dat spanten kunnen breken en de huid kan scheuren of dat de riggers verbuigen. Instappen kan je het beste na elkaar doen vanaf de boeg. De stuur stapt als laatste in. Help elkaar hierbij en let op de riggers. Ook met zo’n grote stap houd je de buitenriem met één hand vast. Riem aan de vlotzijde in slippende positie leggen. Bij het uit stappen zelfde procedure, maar de stuur stapt als eerste uit. Let op de zuigende en stuwende werking van het water door voorbij varende schepen. Je kan de kant opgeworpen worden.
- Bij deze locatie komen de boten nogal vies uit het water. Het verzoek is de boot na het roeien af te sponzen met de spons uit het hoosblik en een emmertje water van de DKV.
- Bij DKV is een sleutelkluisje met cijferslot; hierin ligt één sleutel, direct terugleggen, de loopdeur in het hek valt niet in het slot.
Locatie Amycus:
- Gedurende de verbouwing van ons botenhuis, hebben we de mogelijkheid om een tweetal C-4 en van Amycus te gebruiken, de Ooievaar en de Flierefluiter. Echter op de zaterdagmorgen tot 12 uur en de zondagmorgen tot 12 uur worden deze twee boten door leden van Amycus gebruikt. Dan kunnen wij, als Daventrianen, geen gebruik maken van deze twee boten.
- Bij Amycus hangt een sleutelkluisje met cijferslot. In dit kluisje liggen 3 toegangssleutels.
Graag bij alle locaties aandacht voor...
- het juist terugleggen van de boten
- laat de boot schoon achter
- laat de skiff rusten op de boegbal en de riggers steunen op het kistje
- het opruimen en afsluiten
Net als bij ons eigen botenhuis geldt voor alle tijdelijke roeilocaties dat de laatste roeier(s) de roeimaterialen opruimen en de loodsdeuren afsluiten. Bij vertrek natuurlijk het hek afsluiten. Bij twijfel wie de laatste is, onderling overleggen.
- het handhaven van bloktijden op zaterdag en zondag
- Amycus; glad en C-materiaal = 8.30-10.00 uur;10-11.30 uur; etc.
- DKV & Stobbenweerd; glad = 8.30-10.00 uur;10-11.30 uur; etc.
c-materiaal = 9.00-10.30 uur; 10.30-12.00 uur; etc.
Veel plezier met roeien.
Het bestuur
Door Internet Cie op zo, 18/05/2014 - 17:38