Vertrouwenscontactpersoon (seksuele) intimidatie

Sporten doen we voor de lol, toch? Maar het kan voorkomen dat je er geen lol meer in hebt. Als je lastig gevallen wordt bijvoorbeeld, of gepest, of er gebeurt iets anders met jou of iemand anders wat je niet wilt. We hopen natuurlijk met z’n allen dat dat op Daventria niet voorkomt. Maar het kán wel.

Iedereen moet zich veilig kunnen voelen op De Roei, of je nou jong bent of oud. Op Daventria hebben wij daarom twee ‘vertrouwens-contactpersonen’, Herma van Eijk en Theo Teunissen. Je kunt een van hen bellen als je last hebt van het gedrag van een ander, bijvoorbeeld een ploegmaat, een coach of een ander lid van de vereniging. Het kan zijn dat er vervelende grappen worden gemaakt, over je uiterlijk bijvoorbeeld, of er zit iemand (te) vaak aan je. Misschien heb je er al eens iets over gezegd, maar het blijft maar doorgaan. Of misschien durf je er niet zo goed iets over te zeggen. Dan kun je met je verhaal bij hen terecht. Samen kunnen jullie kijken, wat je eraan kunt doen. Ze zijn geen therapeut, maar kunnen wél goed naar je luisteren, en met je afspreken wat de volgende stappen kunnen zijn. Misschien is dat ene gesprek wel genoeg voor jou, en kun je – met wat tips – verder. Maar misschien moet je verder gaan, en op zoek naar hulp, of misschien zelfs aangifte doen bij de politie. Hoe dan ook, het gaat altijd in overleg met jou.

Als je liever je verhaal aan iemand van buiten de vereniging vertelt, dan kan dat ook, bij de ‘Vertrouwenspersoon Sport’ van de Roeibond (KNRB).  Informatie daarover vind je op de sites van de KNRB en of het Centrum Veilige Sport Nederland van het NOC*NSF.


HermaVertrouwenspersoon Herma van Eijk van Eijk roeit sinds 1982 bij Daventria; daarvoor bij Njord in Leiden. Ze woont in Apeldoorn en werkt als communicatie-adviseur en tekstschrijver. Meestal is ze woensdagavond op Daventria (in de zomer) en zondagochtend vroeg, als ze in de dubbelvier roeit. Je kunt haar bereiken op: 06 54 64 27 14 en op 055 522 04 53.


Vertrouwenspersoon Theo TeunissenTheo Teunissen kwam halverwege zijn studie aan de TU Delft in aanraking met de roeisport en hij roeit nog steeds met veel plezier. In het dagelijks leven ontwikkelt hij machines voor de autobandenindustrie bij een bedrijf in Epe. Sinds 2003 woont hij in Deventer en roeit hij in het bijenpakje van Daventria. Dat doet hij niet zo regelmatig als Herma, maar op zondag (roeien) en dinsdagavond (afstellen) is hij toch wel op de vereniging te vinden. Je kunt hem het best bereiken 's avonds en in het weekend op zijn mobiele nummer 06 144 59 325.