Riemenplein in werking - riemen verplaatst

In de Bellnote werd het al aangekondigd: we gaan voor het eerste klas wedstrijdmateriaal (scull) geleidelijk overstappen op een systeem waarbij de riemen op lengte/zwaarte kunnen worden uitgezocht en daardoor onafhankelijk worden van de boot. Meer maatwerk dus om effectiever te kunnen roeien. Zover is het nu nog niet; de bootnamen staan er nog gewoon op, maar je kan ook andere riemen pakken als dat beter bij je past.

In onderstaand tabelletje staan de categorieën riemen en is ook de voorkeursafstelling aangegeven voor de verschillende boten (en vooralsnog voorzien van de bootnaam).

Maat Lengte Skiffs 2x 4x
S 285 cm De Hank (DH)
Schipbeek (SB)
Elke & Hylke (EH)  
M 286 cm Schnaauwert (SN)
Olde Loine* (OL)
Nieuwe Filippi F14)**
Xinix (XX)
Swedera van Runen (SR)
L 287 cm Keizerswaard (KW)
Il Bruco Maisazio (IBM)
Dubbelop  (DO) Groote Geert (GG)
XL 288 cm     Radboud (RB)
Nieuwe vierzonder**

* tijdelijk specifieke afstelling ivm jeugd NK (boot + riemen)
** wordt 5 maart gedoopt

De Mooie Bocht (MB) staat er niet bij omdat deze na de doop van de nieuwe Filippi skiff (op 5 maart) doorschuift naar 2e klas; het riemenplein geldt als gezegd alleen voor 1e klas scull. Boordmateriaal en 2e en 3e klas boten houden gewoon hun eigen riemen.

Door het riemenplein zijn de riemen deels op een andere plek komen te hangen, zie ook foto's:

  • alle riemen uit het riemenplein (1e klas scull) hangen aan de landzijde in het rechter riemenrek, op volgorde van XL t/m S
  • de riemen voor C2, C3 en 2e klas 2x hangen aan de binnenzijde van het rechter riemenrek
  • de riemen voor C4 en 2e klas 4x hangen aan het linker riemenrek, zowel binnenzijde als IJsselzijde
  • de riemen voor andere boten hangen nog verspreid.

Behalve met de riemen zijn we ook met de loodsindeling bezig, in de Bellnote (februari) stond er al het e.e.a. over. In de loop van dit jaar zullen we dit proces vervolgen met o.m. een visgraatopstelling voor skiffs en een definitieve plaatsing van alle riemen, waarna ook de hierboven niet genoemde riemen (zoals voor 2e en 3e klas skiffs) een vaste plek krijgen. Tot die tijd vragen we graag om begrip als je even moet zoeken naar je riemen. Uiteindelijk zal het riemenplein en de nieuwe loodsindeling leiden tot meer maatwerk, meer overzicht, meer duidelijkheid en als belangrijkste: (nog) meer roeiplezier!

Middelste gangpad: "Riemenplein"

Midden rechts: C2X+, C3-, 2X en wat skiffjes

Middden links: Wherries en (C-)vieren