Start beginnerscursus 2021, we kunnen weer nieuwe leden opleiden

Vanaf 11 april gaat onze beginnerscursus (in bescheiden omvang) eindelijk weer van start. Deze zal worden gecombineerd met de beginnerscursus voor roeiers tot 27 jaar. Beginners krijgen twee keer per week les.

De instructie wordt gegeven op donderdagavond van 18.00 tot 20.30 en zondagmiddag van 15.00 tot 17.30. Het gaat om twee groepen van 3 cursisten die een half uur na elkaar van start gaan. Zo kunnen ergometer-oefeningen en het roeien zelf op de beide vlotten volgtijdelijk worden ingezet. Alles is uiteraard coronaproof georganiseerd. Door de jongeren tot 27 jaar direct te laten aansluiten worden de bloktijden zo kort mogelijk gehouden.

De Ciecos en het bestuur zijn zich bewust van de druk die dit op de vereniging legt. Toch vinden we het belangrijk voor de continuïteit van onze vereniging dat we weer nieuwe leden kunnen ontvangen en opleiden. Uit een globale analyse van het afschrijvingspatroon blijkt dat de donderdagavond en de zondagmiddag de minste problemen opleveren. Na een maand kijken we of het aantal groepen iets kan worden uitgebreid zodat het rendement voor de vereniging en de aanwas van nieuwe leden zo efficiënt mogelijk verloopt.

Inmiddels is een oproep naar onze leden met ervaring in het coachen van beginners uitgegaan om te helpen. De coördinatie is in handen van Paul Visschedijk en Jacomine en Andries van den Berg. Ook is een brief uitgegaan naar adspirant-leden op de wachtlijst (ruim 30 personen) met de vraag of deze afwijkende tijden haalbaar zijn. Ook wordt er de nadruk op gelegd dat men zich moet willen binden aan het opleidingsprogramma, gelet op de belangen van de vereniging en de kleine omvang van de groepen waar eigenlijk niemand kan worden gemist.

Wij rekenen op ieders begrip hiervoor en wensen de beginners een warm welkom bij Daventria.

 

Maurice van den Broek en Andries van den Berg