Recreatief roeien van Wenen naar Budapest, wie wil dat niet?

Van 8 t/m 15 juli roeien twee gelegenheidsploegen van Daventria over de Donau van Wenen naar Budapest (zie ook deze pdf).

Het streefaantal voor iedere ploeg is 7. Eén ploeg is al compleet, een tweede is in wording en telt inmiddels 5 deelnemers (Armanta Karssiens, Heleen Janszen, Jan Hoogendoorn, Nico Reus en Rutger Jan van Woerden). We zijn nog op zoek naar twee personen om ook deze ploeg compleet te maken.

De organisatie van de tocht is in handen van Roeireizen (die o.a. ook de Sûkerbôletocht organiseert). Botentransport, overnachtingen, etc., het wordt allemaal geregeld.

Laat je niet afschrikken door de lange trajecten die er tussen zitten. We roeien op 'recreatie' snelheid, met de stroom mee. En met 4 roeiers + 1 stuur + 2 wal hoef je, als je het evenredig verdeelt, nog geen 60% van de dagelijkse afstand zelf te roeien. En wil je minder, er is nog meer reserve potentieel aanwezig.

Kortom, een prachtige combinatie van sport, natuur en cultuur. Wil je met ons meeroeien? Neem dan contact op met ondergetekende.

Jan Hoogendoorn (06-51006875).