Natte nieuwjaarsreceptie: Verenigingscoördinatoren zijn verenigingswerker 2014

De Nieuwjaarbijeenkomst van 2015 was bijzonder. Het water was 20 cm meer gestegen dan verwacht. Zowel de Zeil- en Motorbootvereniging Deventer als R&ZV Daventria lieten hun nieuwjaarsbijeenkomst toch doorgaan. Het werk van Gilles Boerlage, Jan Veldman, Bas Boer, Max Hendriks en de mensen van de ZMVD om de toegang te verhogen was voor maar weinig laarzen voldoende. De meeste leden van ons én van de ZMVD zijn door Bas en de mensen van ZMVD in kruiwagens gezamenlijk overgezet. Een enkele diehard ging met blote voeten naar ons botenhuis. Voor een aantal anderen werd het toch een beetje te gek – zij keerden helaas om.


De Barcommissie had dit jaar de zeer smakelijke hapjes zelf gemaakt. Ook de bubbels smaakten de 85 aanwezige leden prima. De wat lastige overtocht zorgde voor samenhorigheid. In mijn nieuwjaarsverhaal heb ik de verenigingswerker van het jaar bekend gemaakt. De genomineerden waren: Bellnotecommissie, Coaching en Opleiding: beginnerscursus, Internetcie, Lustrum- & feestcommissie en de Verenigingcoördinatie. De VERCO en met name Merel van de Graaff en Manga Schrijver werden uitverkoren. Naast hun grote inzet was doorslaggevend dat zij er voor hebben gezorgd dat de verplaatsing en uitbreiding echt met elkaar is uitgevoerd – als een hechte vereniging.

Een oude belofte werd ingelost voor Herma van Eijk en Jelly Gorter. Sinds 2001 zijn zij lid van verdienste. Maar de daarbij behorende versierselen waren onvolledig: een speldje zonder schildje en ze hadden geen oorkonde. Secretaris Yvonne Wolf zorgde er voor dat zij dit alsnog kregen.

Daventria is in 2004 vrijwel stabiel gebleven in ledental (+41, - 39). Bijzondere vertrekkende leden zijn Thom en Marloes Gardeitchik. Veel leden hebben een bijzondere en goede herinnering aan Thom als havenmeester en jong en oud heeft van Thom (beter) leren roeien.

Jelly Gorter heeft namens de aanwezige leden een kaart gestuurd aan de zieke Hans Hofmeijer.

Naast de oproep om in te schrijven voor koken met sterren op 6 februari, doe ik een oproep om een wekelijks op een vaste dag in de zomerperiode een maaltijd op Daventria te gaan bereiden. Er leken zich al een paar initiatiefnemers aan te dienen. Wie pakt deze vraag echt op???

Tot slot heeft Nico Reus bij het Sportbedrijf 100 bidons geregeld. Niet helemaal geschikt voor de bubbels, maar straks wel voor in de boot. Er staan nog 15 bidons in het Salon voor belangstellenden.

Veel dank aan de onvolprezen Barcie en aan Bas Boer, die iedereen weer veilig naar huis kruide.

Een heel goed 2015 toegewenst namens het bestuur

Gerbrand Naeff, voorzitter