Winterfestijn-vlootschouw op hoog culinair niveau - foto update!

Het winterfestijn annex vlootschouw op zondag 30 januari is een groot succes geworden. Een enthousiaste groep mensen trotseerde het winterweer om in de vrieskou een flink aantal boten te inspecteren, kleine gebreken te verhelpen en grotere mankementen te noteren voor later onderhoud in de werkplaats.


Daarnaast was een ploegje druk doende met het schilderen van onder meer de toiletten en met andere reparatieklussen in ons roeigebouw. Bij dit alles zijn veel mensen voorafgaande aan dit festijn thuis bezig geweest met het bereiden van de heerlijkste gerechten, soepen, quiches, hartige en zoete taarten, verrukkelijke gehaktballetjes, prachtig versierde cakejes en nog veel meer. Hete thee en koffie en zelfs – bij wijze van afscheidsdrankje – Glühwein brachten verkleumde ledematen en verkrampte monden weer in beweging. Dit allemaal onder de bezielende leiding van Anja Timmermans (vlootschouw) en Guus Kruitwagen (onderhoud botenhuis).

Merel van de Graaff en Jacqueline Stuyt waren als verenigingscoördinators de denkende en drijvende en krachten samen met voorzitter Gerbrand Naeff en de commissaris materiaal, Toon van Kessel, in innige samenwerking met leden van de bar-commissie (catering en ledenbinding).
Ook de ´onderwereld´ was vertegenwoordigd in de personen van Leen Bouman en Henri Arriëns, die namelijk de kelder in doken om daar overbodige, boventallige, bouwvallige en andere onbruikbare zaken verzendklaar te maken voor transport naar de gemeentelijke stortplaats.
Zo zagen we voorbijkomen: oud ijzer, doorleefde en desondanks nog solide barkrukken, immense meertrossen, een bundel vrolijk gekleurde veiligheidshelmen, door Coca Cola gesponsorde sponsen, plastic stoelen, de onderdelen van een Lundiakast, dekzeilen, een dikke rol bobbeltjesplastic en een bijna net zo dikke rol krimpplastic.

Wie trouwens denkt er nog iets van zijn gading te vinden, heeft tot woensdag 2 februari de tijd om er naar te zoeken in de botenwagen op het parkeerterrein bij de Roei. Dit verenigingsfeest is het waard om jaarlijks te herhalen.

Gé Tol