Vrijdagmiddag proefvaren zandschip in de Zandweerdplas

Het bedrijf Boskalis van de aannemerscombinatie 'Ruimte voor de Rivier' heeft Daventria en de andere watersportverenigingen benaderd om vanaf half augustus zandschepen te gaan laden in de Zandweerdplas.

Het laden gebeurt aan de walzijde van de Rembrandtkade halverwege de jachthaven en Daventria. De zandschepen worden gevuld met zand-water-mengsel via een pijpleiding vanuit onze nieuwe roeihank. Het vullen zelf zorgt voor beperkte overlast. Met name de vaarbewegingen van de schepen conflicteren met het roeien in de plas. Daventria wil van de aannemer garanties dat bij het in- en uitvaren van de Zandweerdplas de veiligheid van de roeiers en andere watersporters niet in het geding is.

Om een voorstelling te kunnen maken van de werkzaamheden en de omvang van de schepen in de plas zal vrijdagmiddag vanaf 13.30 uur proefgevaren worden met een zandschip in de Zandweerdplas. Een aantal mensen van Daventria zullen aanwezig zijn op het water en langs de kant om de situatie te beoordelen. Samen met de aannemer worden de veiligheidsmaatregelen besproken, die nodig zijn om de werkzaamheden mogelijk te maken zonder gevaar voor de watersport.

Het zandtransport vindt plaats gedurende ca 10 weken. Op werkdagen zullen 3 tot 5 schepen in- en uit de Zandweerplas varen en in het middengedeelte van de plas keren.

Een ieder die voor zichzelf een voorstelling wil maken van de vaarbewegingen kan natuurlijk vrijdagmiddag komen kijken.