Vervallen van dispensaties

Met de ingang van de nieuwe botenindeling, op 7 april, VERVALLEN ALLE uitgegeven dispensaties.

Tot op heden werd er soms wat ruimhartig met dispensaties omgegaan, hier willen we wat strenger in worden. Waarom?

In principe heb je een bepaalde bevoegdheid niet voor niets, als je meent dat deze niet juist (te laag) is, dan is dit op te lossen door examen te doen voor de betreffende bevoegdheid. Behaal je deze niet, dan ben je in principe niet geschikt voor de boot waar je graag in wilt roeien. Hiermee willen we het materiaal dat we hebben zo goed mogelijk inzetten zodat we hier zo lang mogelijk lol van hebben. Dit geldt ook voor wedstrijden: je krijgt niet zomaar een 1e klas boot toegewezen omdat je een wedstrijd wilt varen, maar nog geen 1e klas bevoegdheid hebt. Er zijn een aantal tweede klas boten, waarmee je ook goed een wedstrijd kunt starten.

Ter attentie: Er zijn het afgelopen jaar wat dispensaties verleend aan boordroeiploegen, omdat we niet in het bezit waren van een gladde tweedeklas boord4. Met het omriggeren van de Liafwin, is deze hiaat opgevuld.

Wil je alsnog voor dispensatie in aanmerking komen, dan kan je het verzoek aan het bestuur richten (comroei@daventria.com) met daarmee de redenen. Het bestuur beslist per individuele aanvraag.
Dispensaties worden nog maar éénmalig en voor een beperkte periode uitgegeven. In deze periode heb je de mogelijkheid om de bij deze boot horende bevoegdheid te halen. Lukt dit niet, dan wordt de dispensatie niet alsnog verleend of verlengd.

Verder: ga er van uit dat het bestuur minimaal 2 weken nodig heeft om een besluit te nemen. Vandaag aanvragen voor de wedstrijd van overmorgen heeft dus geen enkele zin.