Verplaatsen... We hebben er een handje van!

Het eerste botenhuis in 1884 is er een op de oever, de precieze locatie is niet meer precies te achterhalen, in ieder geval buiten het Pothoofd, aan een van de grachten, waarschijnlijk de Bergsingel. In 1907 wordt de huur van de aanlegplaats opgezegd, waarna (pas) in 1908 een aanlegplaats aan de (nu gedempte oude ) haven gevonden kan worden. Boten zijn tussentijds bij houthandel Stoffels en de oude fabriek van Hamelberg ondergebracht.

Besloten wordt in 1914 een drijvend onderstel te bouwen, een ligplaats wordt gevonden aan de rechter IJsseloever t.o. de van Twickelostraat. Rond 1920 verwerft Daventria een ligplaats aan de Schipbrug. Wanneer het toenmalig naastgelegen Stroombad in onbruik raakt, kan Daventria het botenhuis uitbreiden met het stroombadgebouw, dat aan de schipbrug bevestigd kan worden.

Ieder jaar worden beide botenhuizen naar de winterligplaats in de Oude haven gesleept. Later, als de werkzaamheden aan de Wilhelminabrug zijn begonnen en de oude haven word gedempt, wordt de wintererligplaats gevonden in de Nieuwe haven, het werkverschaffingsproject uit de jaren ’30.
Nadat in 1940 de Schipbrug wordt opgeblazen, vindt Daventria haar ligplaats aan de tweede arm van de nieuwe haven.

In april 1945 wordt Daventria’s onderkomen opgeblazen. Houthandel Stoffels biedt een noodverblijf voor 7 boten. Na de oorlog worden de onbeschadigd gebleven pontons van het gemeentelijk zwembad gekocht, waarop architect Daan Knuttel een botenhuis ontwerpt. Locatie komt aan de monding van de Nieuwe haven, zijde loswal. In 1968 wordt op het botenhuis een verdieping gebouwd. Op 8 december 1976 wordt het botenhuis versleept van de Nieuwe haven naar de jachthaven aan de Rembrandtkade.
Op 9/9 2000 bouwt Daventria een geheel nieuw drijvend botenhuis, ontwrp van architect Coraline Vester. En in 2014 wordt deze constructie vergroot, verbouwd en versleept.

Bronnen: 100 jaar roei-en zeilvereniging Daventria 1884-1984 en Daventria 1884-1984-2009.