Twee-skiffhead grandioos succes voor Daventria

Zaterdag 30 maart waren er vijf tweetjes verdeeld over boord en scull present aan de start van de Twee-skiffhead in Ouderkerk.

De boorders Bertus en Siebe hadden 33:31 nodig in de F klasse en werden tweede. Gilles en Jan in de D gingen na 33:17 over de meet en hebben laten zien dat de Tweet ook op boord mee kan komen. Edger en René hadden slechts 30:16 nodig en blikten in het clubveld, hulde!! Bij de dames kreeg Nelleke de griep en kon niet starten met Yvonne. Maartje vulde last minute deze plek en samen kwam dit duo midden in hun veld bij de Hoop langs. Onvoorbereid deelnemen tijdens een tweehead vraagt lef en een sportieve verbondenheid. Onze waardering voor het aangaan van deze uitdaging en het geroeide resultaat is zeker op zijn plaats, hulde!

Bij de VD2x roeiden Diederik en Johan in 31:37 naar een blik! Als je normaal botenhuizen verplaatst, is het geen wonder dat een Dubbelduizend een eindje over de Amstel verplaatsen een makkie is voor Diederik!

Zondag 1e paasdag volgde de skiffhead waar onze nieuwe lichte skiff getest zou worden op de Amstel. Terwijl de sneeuwvlokjes rustig dwarrelden roeide Sandra deze boot naar Ouderkerk. Het voer prima en ze had er zin an. Niets werd aan het toeval overgelaten, en begeleid door Hans en Ferry koerste ze naar een vet blik in het LDVA1x veld (ze is zelf B), een tweede tijd overall van de 45 deelnemende dames en, zoals later bleek sneller als Johan en Rics. Wie zaait kan oogsten en stralen!! Wat een uitzonderlijke prestatie. Ze is gekroond tot keizerin van de Amstel en zet haarzelf, en Daventria in de Spotlights!!

Johan had dus 8 seconden meer nodig dan de 35:11 van Sandra. Door wat strubbelingen in bochten met oplopers en inhalers kon Rics deze tijden niet benaderen, maar ook Rics laat zien dat Daventria op welke rivier dan ook haar kleuren laat schitteren. Als de sneeuwvlokken zijn verdwenen en de middag voortschrijdt maken Sybren en Laurens zich op voor le grande finale. Helaas werd Laurens gewogen en te zwaar bevonden en kwam de klus bij Sybren alleen te liggen. In een tijd van 31:17 heeft hij de Amstel omgetoverd in een racebaan en zal hij binnenkort een vaarbewijs moeten scoren om door te kunnen groeien, want dat feit is nu boven water. Onder de bezielende coaching van Ferry groeit Sybren nog iedere dag, en ook hierop kan Daventria trots zijn!! Sandra, Edger, René, Diederik en Johan gefeliciteerd, jullie prestaties hebben de bloemrijke geschiedenis van Daventria weer verrijkt met mooie blikken!

En last but not least dank aan de hardcore roeifans langs de oevers die het plaatje completeerden tot een waar festijn.

Zie ook artikel op Deventer Centraal »