Subsidieaanvraag voor jeugdimpuls

Daventria heeft samen met de Kanovereniging (DKV) en de zeilvereniging (MZVD) een forse aanvraag gedaan voor subsidie om de jeugd aan het roeien, zeilen of kanovaren te krijgen.

Het Sportbedrijf Deventer heeft alle sportverenigingen in Deventer op 10 mei jl. geïnformeerd over de subsidieregeling Sportimpuls van het ministerie van VWS. Dit ministerie heeft een paar jaar telkens ruim 10 miljoen euro beschikbaar voor het in beweging krijgen van jeugd, ouderen en mensen met een handicap. De eerste aanvraagronde sloot 5 juni. Wij kregen de tip dat de kans op toekenning deze eerste ronde veruit het grootste is. Belangrijke voorwaarden voor subsidie zijn samenwerking én aansluiting bij een wijk / stadsdeel.

Daventria heeft het initiatief genomen om een aanvraag voor te bereiden. Gelukkig stelde de gemeente een deskundige (Gerrit van Ginkel) beschikbaar om ons daarbij te ondersteunen. Het is in korte tijd gelukt om samen met DKV en MZVD een breed kennismakingsprogramma op te stellen. Dat programma moet gaan draaien vanaf maart 2013. Voor een belangrijk deel gaan wij het programma uitvoeren met in te huren professionele hulp. Daar is de subsidie grotendeels voor bedoeld. Op onze eigen leden zal zeker ook een beroep worden gedaan.

Het bestuur zag in de subsidie een uitgelezen kans om onze jeugdsectie een sportimpuls te geven. Wij bouwen zo goede werkrelaties met de watersportverenigingen, met de scholen en de gemeente. Maar vooral kunnen wij ons eigen kader versterken waarmee wij de jeugdgroep bij onze vereniging structureel en fors kunnen uitbouwen. Dat heeft maatschappelijk waarde en zorgt voor een goede balans in onze vereniging.

De aanvraag is bedoeld voor twee jaar en bedraagt ongeveer 120.000 euro voor het totale project. Daventria is formeel aanvrager. De beslissing valt in september.

Omdat de aanvraagtijd zeer kort was heeft het bestuur de aanvraag zonder veel overleg binnen de vereniging voorbereid. De komende tijd is er volop gelegenheid om over deze actie binnen de vereniging door te praten. Als de aanvraag wordt goedgekeurd hebben wij ook nog een half jaar om de organisatie in goed overleg vorm te geven.

Het gemeenschappelijk persbericht van de drie verenigingen is hier te downloaden.

Voor meer informatie: Suzanne van der Meulen, Gerbrand Naeff