Serious Rowing Challenge

Van 18 tot en met 24 december 2013 staat Nederland geheel in het teken van de 3FM Serious Request-actie. Deze samenwerking tussen 3FM en het Nederlandse Rode Kruis vraagt al sinds 2004 jaarlijks aandacht voor een stille ramp en probeert zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dit jaar geldt het Wilhelminaplein in Leeuwarden als decor voor het ‘Glazen Huis’ waar drie dj’s zich 7 dagen lang laten opsluiten. Uit heel Nederland stromen de initiatieven binnen om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor het goede doel, maar zijn er slechts een aantal initiatieven die de hele week op het plein bij het Glazen Huis mogen staan.

De organisatie van het WK Roeien 2014 Amsterdam, de KNRB en Aegon organiseren in samenwerking met roeivereniging Wetterwille op het Wilhelminaplein: SERIOUS ROWING CHALLENGE. De uitdaging is om, van 18 tot en met 24 december, 7 dagen lang 24 uur per dag, 2 roeiapparaten continue bezet te hebben. Iedere roeier, maar ook niet roeiers, kan zich online inschrijven voor 1 of meerdere  blokken van 10 minuten en betaalt een vast bedrag van € 10,- per 10 minuten. Vervolgens kan men zich nog laten sponsoren door familie en vrienden en draagt Aegon voor elke geroeide kilometer € 2,13 bij. Dit initiatief zal plaatsvinden in een open, speciaal omgebouwde trailer, die volgend jaar vaker ingezet  gaat worden tijdens de Aegon Celebrate Rowing Tour, ter promotie van de roeisport en het WK Roeien in 2014 in Nederland.

Inschrijven als roeier kan via de website: www.seriousrowingchallenge.nl, aanmelden om als ploeg een blok te vullen of aanmelden als vrijwilliger kan via het emailadres seriousrowing@houseofsports.nl.

Dit is overigens niet het enige initiatief dat plaatsvindt vanuit de roeiwereld om dit jaar geld op te halen voor 3FM Serious Request. Het zal u niet ontgaan zijn dat Wetterwille, de organisator van de jaarlijkse Elfsteden Roeimarathon in mei, op 21 december een speciale editie van de Elfsteden Roeimarathon organiseert waar inmiddels het maximum aantal van 13 teams, waaronder een team van Daventria, zich voor heeft ingeschreven. Kijk voor meer informatie op www.elfstedenroeimarathon.nl.