Sandra blikt en verbetert baanrecord bij Tromp

Onder gunstige weersomstandigheden maakten honderden roeiers zich zaterdagochtend klaar voor het bijna grootste roeievenement van ons kleine landje. Meer dan 600 inschrijvingen en honderden sporters trappelden van ongeduld om in 4 heats hun kunsten te vertonen. In blok 2 kwam de eerste Daventriaanse deelneemster aan de bak, Yvonne roeide haar tweede wedstrijd in de skiff en werd 2e in haar veld op 24 seconden van de winnares.


Onze dames van Halfacht voeren een sterke wedstrijd en werden ook 2e met 25 seconden verschil.
De klapper zat in het laatste blok. Om half vijf gingen Sandra en Marjolein (van Hertog) van start in een veld van 16. Doordat zij achterin het veld starten en sneller gingen als de rest was er het nodige inhaal en stuurwerk nodig om die snelheid vast te kunnen houden. Vooral bij de tweede smalle brugdoorgang liep de spanning hoog op, maar alles wurmde zich er door heen, alles bleef heel, en de snelheid bleef in de boot. Met een verschil van 10 seconden wonnen deze dames dit nummer met de snelste tijd en stelden zij het baanrecord uit 2007 met 23 seconden bij.

23, 24, 25 seconden is afhankelijk van boottype en ploeg vaak nog geen 100 meter, waarmee duidelijk wordt dat onze deelnemende dames tot de landelijk top behoren!!!