Roeiverbod: maandag tot woensdag 17 uur

Het bordes moet deze week nog een paar dagen dicht om de vloer te coaten. Daarom geldt er vanaf maandag 15 september  t/m woensdag 17 september tot 17 uur een roeiverbod. Als de weersomstandigheden mee of tegen zitten kan het eindtijdstip nog wijzigen. Volg de berichtgeving op de website.

Toelichting. In de betonvloer heeft zich door de jaren heen veel vocht verzameld.  Dit vocht gaat er maar langzaam uit. De vloer is daarom nog te nat om de definitieve coating aan te brengen. In overleg met aannemer Nikkels is nu voor een tussenoplossing gekozen. De vloer wordt voorlopig afgewerkt met een dampdoorlatende coating. Het vocht kan zo wel uit de vloer verdampen, maar de regen kan er niet in. Volgend jaar zomer wordt dan de definitieve coating aangebracht.

Waarom moet dit allemaal? De onderzijde van de vloer van het bordes was door het vocht aangetast (roest ed). Op den duur gaat dit ten koste van de constructie. De roest is inmiddels verwijderd en de onderzijde wordt nog behandeld met een soort Hammerite.  Als de definitieve coating erop zit en het allemaal klaar is, kunnen we weer vele jaren vooruit.