Ringvaartregatta: Bikkels Daventria roeien 100 km

Woensdagmorgen 29 mei in alle vroegte stappen vier daventrianen fris en vol enthousiasme in om 100 km te gaan roeien van Leiden, via de Kagerplassen, rondje ringvaart, Kagerplassen, Leiden en door naar Delft.

Johan en Sandra bijten in blok 1 -ieder in de skiff- de spits af en starten om 6:40, gevolgd door Robert & Dee in de twee die om 7:00 vertrekken. Lekker flinke golfslag (voor je het weet ben je zeeziek) op de Kagerplassen en dan heeft Sandra het voordeel dat ze wat hoger ligt en niet volloopt en middels een soort brandingroeien heen en weer wordt geklutst. De heren hebben daar wat water meegenomen in de kuip, speciaal voor de ringvaart. Als de kuip nog niet vol was hielp een flinke regenbui (lees stortbui) verder wel even voor wat extra water.


De ringvaart is prachtig en een hoop te beleven en erg lang! Je bent dan ook blij als de Kagerplassen in zicht zijn om de oversteek te maken richting Leiden. En dan krijg je wel weer iets vleugels om door te bikkelen naar Leidschendam. De stop bij de sluis......de tijd wordt dan stilgezet en dan even goed de beentjes strekken, een massage en wat lekkers eten is geen overbodige luxe! Geweldig dat de landploeg, bestaande uit Frans en Maartje, die flitspalen mijdend heen en weer reden tussen de drie Daventriaploegen iedereen super verzorgde met eten, drinken, droge kleding, en niet te vergeten morele support...niets was teveel. En Martin die vanaf de start ook zeker wel 100 km heeft gefietst, regenbuien trotserend, was een gouden kracht met o.a. twee fietstassen vol noodzakelijk lekkers. Derk die ook als trouwe supporter een ieder weer heeft gemotiveerd om door te gaan, was van de partij. En wat mooi, dat familie onderweg op diverse plekken aanmoedigden.

Sandra was lekker op dreef vanaf de start en had vooraf nog een extra stop ingelast bij Roevereniging Rijnland (7 km voor de sluis bij Leidschendam) om samen met Annemarie van der Sar een aangepaste ergometer te onthullen. Eerder dan gepland werd zij met enthousiasme aangemoedigd en binnengehaald door de commissie aangepast roeien, de roeiers van Rijnland, de Edwin van der Sar foundation en Annemarie van der Sar. Even bijkomen, toiletbezoek, krachtige speech, de onthulling, een fotomoment en wat erg mooi was, de ergometer werd ingeroeid door een enthousiaste roeister in een rolstoel. Super om te zien, hoe het werkt. Na een warm bijzonder moment werd Sandra toch aangemaand dat het echt wel weer tijd werd om in te stappen en verder te gaan met de regatta. Nagenietend op naar de sluis. En daar heerlijk even binnen zitten om wat te drinken, eten en niet te vergeten een massage. Johan, Sandra en de landploeg konden even bijkletsen en voor een korte tijd te ontspannen. DANK AAN IEDEREEN DIE SANDRA HEEFT GESPONSORD, waardoor Annemarie en Sandra de aangepaste ergometer konden overhandigen. Ook namens Rijnland. In één woord GEWELDIG!!!!!!



En dan de laatste 12 kilometer. Johan vertrok als eerste Daventria held, gevolgd door Sandra voor de laatste loodjes.....en die zijn best zwaar, maar met de finish in het vooruitzicht te doen. Komend in Delft is het bruggen aftellen geblazen, de laatste drie honderd meter nog even sprinten voor het sprintklassement en dan yessssss de finish. En jawel, Johan finisht met een tijd om trots op te zijn 9 uur 31 minuten. Een reden om trots te zijn geldt ook voor Sandra, die een tweede plek (3 minuten achter nummer 1) veroverde met een strakke tijd van 9 uur 23 minuten. Iets minder fris, maar nog net zo enthousiast wordt een heerlijke koek genuttigd door Sandra en Johan bij de botenwagen.

Robert en Dee hadden een andere tijdsplanning en hebben op een later moment van het feestelijke gebeuren bij de sluis genoten. Het laatste stuk (Leidschendam-Delft) werden de heren ge-escorteerd door Mario in de skiff en drie joelende dochters van Dee langs de waterkant. Vleugels! En ook deze heren volbrachten de 100 km in 11 uur 27 minuten.

The day after werden de wonden gelikt en de boten vertroeteld. Want een half etmaal in een boot zitten (wie bedenkt zoiets?), dat schept een band. Frans, Maartje, Martin en Derk onwijs veel dank voor al jullie ondersteuning en support! En uiteraard alle andere supporters onderweg.