Opleiding kamprechter B

Voor het goed laten verlopen van interne wedstrijden, ROWs en natuurlijk nationale wedstrijden is een goede kennis van het KNRB wedstrijdreglement belangrijk. De KNRB stimuleert daarom alle verenigingen een aantal van hun leden op te leiden tot kamprechter.

Kamprechters bestaan op verschillende niveaus en afhankelijk van het niveau, kan de kamprechter zelfstandig of onder leiding van een hoger gediplomeerd kamprechter bijdragen aan een eerlijk en veilig verloop van roeiwedstrijden. In de randstad vinden regelmatig kamprechteropleidingen plaats, in de iets dunner bevolkte regio's minder vaak. Op ons verzoek wordt er op dit moment een opleiding tot kamprechter B gepland, midden maart, te houden bij Roeivereniging Salland in Gramsbergen. De kamprechter B opleiding is de juiste opleiding voor een beginnend kamprechter en kan zonder voorkennis door iedere actieve roeier gevolgd worden.

De opleiding staat open voor alle leden van bij de knrb aangesloten roeiverenigingen en duurt één avond. In de regel is daarnaast 2-3 avonden zelfstudie nodig om het 2-3 weken later (begin april) te houden schriftelijke examen met succes te kunnen afleggen. Aan de opleiding en aan het examen zijn geen kosten verbonden.

Meer over de kamprechteropleiding is hier te lezen: http://www.knrb.nl/content.php/nl/295

Het staat de gediplomeerde kamprechter vrij om al of niet daadwerkelijk als kamprechter op te treden, hetzij bij de eigen vereniging, hetzij bij andere verenigingen. Uit het volgen van de opleiding en het behalen van het diploma ontstaat dus geen verplichting. Wel is het natuurlijk prettig voor wedstrijdgevende verenigingen in de regio om elkaar bij wedstrijden te ondersteunen.

Als iemand interesse heeft in de opleiding Kamprechter B kan hij/zij zich melden bij Ans Kortstee: comroei@daventria.com