Laatste ALV in huidige botenhuis

Bijna zestig leden waren 28 maart bij de voorjaars-ALV 2014. De ALV ging over verenigingsprijzen, het (financieel) verslag over 2013 en de voorbereiding op de aanstaande verbouwing en uitbreiding.

Bestuurswisseling
Secretaris Maria Lamers was fysiek verhinderd bij haar laatste vergadering, maar wat toch aanwezig met een persoonlijk afscheidsfilmpje. De vergadering dankte haar voor haar inspanningen in de afgelopen drie jaar en benoemde Yvonne Wolf tot nieuwe secretaris.

Verenigingsprijzen en jubilaris
De ALV feliciteert de leden die voor hun verdiensten dit jaar een verenigingsprijs ontvingen.

  • Aanmoedigingsprijs jeugd(wedstrijd) roeien: Rosa Adriaans
  • Ankersmitprijs voor het jeugdcoachen: Ferry Olthuis
  • Tempelmanpet voor het sturen: Sandra Schaap
  • Coachprijs: Hans Kluijfhout
  • Wisselkroes voor materiaalonderhoud: Derk de Jonge
  • Karoly Szekeres en Tjalling Koopmans ontvangen de Brokkenboei

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie werd Claudia Kooke verenigingswerker 2013. Tijdens de ALV kreeg ze het daarbij horende naamplaatje. Een felicitatie voor Henriette Put, die 60 jaar lid is van Daventria!

(Financieel) Jaarverslag
Over het geheel genomen was 2013 een goed verenigingsjaar met veel actieve leden, tal van activiteiten en een ruim aantal blikken. Jammer is dat het aantal leden wat terugliep. De verplaatsing en uitbreiding vroeg veel aandacht. Dat ging soms ten koste van onze kernactiviteit: het roeien.
Financieel heeft de vereniging per saldo goed gedraaid. Wij hebben flink gespaard voor de uitbreiding en er bleek zelfs nog wat geld vrij te spelen voor de inrichting van het botenhuis. Voorwaarde is dat er geen grote tegenvallers zijn bij de bouw.

Verplaatsing en uitbreiding
De verbouwing wordt in de tijd naar voren gehaald, maar de lengte van de bouw verandert niet. Op 5 mei start aannemer Nikkels en uiterlijk 1 september hebben wij het uitgebreide en vernieuwde botenhuis terug. De leden krijgen van de verenigingscoördinatoren spoedig bericht over hun klus. Doorroeien kan in elk geval bij Amycus en vanaf de Stobbenweerd. De invulling krijgt de komende maand verder gestalte, waarbij diverse suggesties en wensen van leden worden betrokken.

Botenplan
De ALV nam geen nieuwe besluiten over botenaanschaf. Met een nieuw advies van de Materiaaladviescommissie zal in de najaarsvergadering over botenaanschaf worden besloten.