Hoe ouder hoe sneller, blik Nov44 DVE4*

Ondanks slechte weersvoorspellingen was er in het eerste blok rond 11 uur nog geen sprake van. Vier Daventria damesploegen lagen aan de start in zowel boord als scull velden.


De dames Nelleke, Lieke, Karin en Roos onder de bezielende leiding van Sandra wisten het machtige blik deze nov44 binnen te halen. Zij waren ook de snelste damesploeg van Daventria want door vele trainingsuren overwon de verfijnde techniek het van de fysieke afname.

Overigens niets ten nadele van de andere damesploegen, zij waren er, roeiden hun race en straalden Daventriaans na afloop!! DVE4* 16:33, DCl4+ (met ongetrainde invallers!) 16:53, DVC4* 17:17 en DVA4+ 17:22.

De snelste 100% Daventriaploeg bij de heren waren de Koolenbranders V4+ die met 15:10 4e werden in hun veld. De scullers van sleuteltje10, onder barre omstandigheden in het derde blok, haalden 15:41, 6 sec sneller dan de V4* van de Koolenbranders, en de Koopmansploeg roeide een tijd van 16:10 wat hen helaas niet naar het blik kon brengen.

Speciale vermelding voor een Rijnland combi waarin Edger en René in de Radboud, daar is die boot weer, een tijd roeiden van 14:14 waarmee zij tweede werden in hun veld HVB4+

Zoals gezegd waren alleen de deelnemers in het derde blok de klos met het weer, vooral de sturen!!! Annemijn, Sandra en Wicher, namens Daventria veel dank voor jullie inzet, het is maar goed dat er nog geen arbodienstachtig orgaan over jullie werk gaat oordelen, dan konden wij geen wedstrijd meer roeien in de wat mindere seizoenen.