Euro masters in München

Jaarlijks organiseert de FISA internationale master wedstrijden over 1000 meter voor veteranen (28 jaar en ouder). Dit jaar vinden ze in oktober in Australië plaats. Daar dit voor velen een beetje ver weg is, werden er op 25 en 26 juli Euro masters in München op de Olympische baan van 1972 georganiseerd, met name voor de Europeanen.

Gezien de vakantie waren er maar een handje vol Daventrianen naar München afgereisd: Huib, Harm, Yvonne, Maartje en Johan. Gelukkig werkte het weer mee en met een heerlijk zonnetje en een licht briesje mee, werden er goede tijden gevaren. Dat was ook wel nodig, want de concurrentie vanuit de andere landen was pittig. Ook al krijgt iedere heat-winnaar een blik, er moet wel voor geknokt worden. Vaak tot de laatste haal.

Verdeeld over twee dagen wordt er van 's morgens 8 uur tot 's avonds 20 uur elke 4 minuten een heat gestart: een strakke planning, dus wees op tijd aan de start.
Dat de Daventrianen niet voor niets naar Munchen waren afgereisd, bewees het mooie resultaat dat ze met z'n allen hadden gerealiseerd. Een aantal mooie tweede en derde plaatsen en een handjevol blikken van Huib (3) en Yvonne (2).

Volgend jaar vinden de FISA masters begin september plaats in België. Wellicht is de afvaardiging vanuit Daventria dan groter.