Edger en René Heinekenvierkamp sterren

Op de afgelopen zaterdag en zondag verroeide Heineken Vierkamp hebben Edger Tiemens en René ten Thije in een Combinatie acht met de Zwolsche oa Nico Rienks en Sander Gerdes, Rijnland en de Hoop Frans Göbel, het blik gehaald in het HVC8+ veld. Hun puntentotaal bedroeg 136.830, voor schaatsliefhebbers wellicht na te rekenen, voor eenvoudige roeiers ingewikkeld.


De Koolenbranderacht versterkt met Martijn van Nieuwenhuijze en aangevuld met Isala/Naarden roeier Dennis Vermeij wist 151.310 punten te halen, dat lijkt beter, maar bij de Heineken gaat alles achterstevoren, dus hoe minder hoe beter, en hoge startnummers starten er ook eerst.... blijft een leuke wedstrijd. De Koolenbranders werden vierde op zaterdag en zondag, de 5 km werd afgelegd in 18:13 met windje tegen!!
Bij de Dames hadden we een bijzonder sterke troef in handen. Sandra, Yvonne, Karin, Lieke en Roos lagen na de 2500 meter op kop, lieten de 250 meter 1,3 sec verschil vallen en sloten zaterdag op de derde positie.
Zondag bij de Rozenoordbrug was die eerste plaats weer in beeld, een markeringsboei helaas niet. Het obstakel zorgde voor tijdsverlies wat uiteindelijk een tweede plaats opleverde. De ploeg toonde haar ware karakter door ook na de tegenslag sterk door te pakken en als ploeg. en dat is roeiers EN stuur, hun race te finishen.
Bij lage temperaturen werd bij Ric nog een Warsteiner getapt en met warme gevoelens verlieten we het strijdtoneel, tot volgende week, dan starten om 10 uur de Koopmannen, om 1300 uur de Boordevol damesacht en de Bouwacht om 1600 uur de Koolenbranders en last but not least Sleuteltje10 in het HV4* veld. Kom kijken, neem je fiets mee en trek wat zwart/geels aan, de roeiers kunnen alle support gebruiken!!

Koolenbranders