Daventria techniekdag: slecht weer, goede sfeer!

19 juni was de eerste Daventria techniekdag in de Zandweerdhaven. Het leek of de weergoden het daar niet mee eens waren. Windstoten en hoosbuien zorgen dat weekend op diverse plaatsen in Nederland voor overlast. Openluchttheaterfestival Oerol op Terschelling zag zich genoodzaakt wijzigingen in het programma door te voeren. Zo niet de techniekdag.


Helemaal volgens plan werden de 35 deelnemers door Bas Boer en ‘s middags door Marjolein Helleman op video gezet. Thom besprak daarna de opnames. De deelnemers kregen aandachtspunten mee om in de tweede ronde te oefenen met aanwijzingen van de coaches Roel Jorna en Aart Oosthoek. Daarna een tweede video-opname met aansluitend bespreking door Thom om te zien hoe aan de verbeteringen gewerkt was. De deelnemers gingen naar huis met verdere trainingsadviezen. Het programma werd twee keer gedaan, in de ochtend voor de eerste groep en in de middag voor de tweede groep. Ondanks de regen ‘s ochtends en de wind (vooral ‘s middags) waren de deelnemers enthousiast bij de evaluatie.
De coachcommissie kijkt terug op een geslaagde dag, mede dankzij de onverschrokken inzet van de stuurlieden en heeft het plan die later in het jaar nog eens te herhalen.

Namens de coscie
Aart Oosthoek