Daventria sterk op Zwarte Water Regatta

Onder een blauwe lucht met een stevige bries in de goede richting gingen in het ochtendblok een Damesacht een damesboordC4 en een herenboordvier van start na een rondje siteseeing Zwolle, een overblijfsel van de jubileumeditie van 2012. Wedstrijdroeiers voor een race laten toertochten is heel apart. Erg rustig worden we er niet van, sterker nog voor je in je race zit duurt het langer dan normaal.

De boordende acht dames hadden verbetering van de tijd van vorig jaar voor ogen, toen kwamen ze met 20:10 6 seconden te laat bij de finish. Nu hadden ze de 20 minuten grens niet overschreden, 19:59, blijkt er weer een andere tegenstander veul sneller met 19:12. Het enthousiasme van de dames werd er niet minder om. Zij gaan in 2014 naar 19 minuten streven.

De boordende dames in de C4 waren met scullende dames samengevoegd in 1 veld en werden nu tweede, maar als je de gangbare bootcorrectie toepast hadden ze blik gehad met 46 sec voorsprong op de huidige winnaressen. Coach en stuur Bas was trots op het resultaat, ook zonder het edelmetaal konden zij spreken van een goed resultaat.

Bij de Koolenbranders boordvier met Annemijn aan het stuur liep het lekker na de eerste kilometer waar we moesten omschakelen van toerroeien naar wedstrijdmodus. In een veld met zeven inschrijvingen waarvan 3 in het D veld waren zij de snelste in hun veld met 18:35, vier seconden sneller dan vorig jaar!

De blauwe lucht bewolkte, de regen kwam er bij en onder deze condities gingen een damesvier glad herenCvier boord en een herendubbeltwee vrolijk toeren door de singels van het prachtige Zwolle. De DVA4* werd vierde in een goede race waarin tot het einde om elke seconde gevochten werd, de boordende heren in de Ijsselland werden in een knappe tijd eerste in een veld zonder tegenstand. De tijd staat als een huis, het blik is terecht, maar op deze voorwaarden zouden de boordende dames in dezelfde boot dus ook blik uitgereikt moeten hebben!

De Koolenbrandersploeg in de dubbeltwee met Diederik en Johan werden eerste overall in 19:16, voor beide heren dus dubbelblik.

Met een voldaan gevoel keerden de Daventrianen weer terug naar die andere Hanzestad gelegen aan de IJssel.

Dames

Diederik

Team

Koolenbranders
 

IJsselgeuzen