Blikkenweekeind rond langste dag

Zaterdagmiddag 21 juni om 16.00 uur precies klonk het startschot voor de midzomervechtrace te Weesp. Deze achtervolgingsrace over 5 km werd gevaren door Maartje en Johan in de Tweestrijd, Thijs en Floris in de Tweet en Martin in de eigen skiff.


Het parcours is voorzien van pittige bochten, een brug, boeien en varende obstakels, kortom een echte uitdaging voor de wedstrijdroeiers die eens wat anders willen als een ballenbak. Maartje en Johan pakten het blik en een beker in de Vmix2x met een 6e tijd overall zonder correctie. Martin pakte zijn eerste skiff blik met overmacht op drie medestrijders. Voor Floris en Thijs was het bruggetje een obstakel waar veel tijd werd verspeeld en daardoor de zegekans verdampte. Maar voor allen een mooie race bij een bijzonder gastvrije roeivereniging te Weesp.

De zondag was het Zwarte Water in Zwolle aan de beurt. Met drie inschrijvingen was Daventria toch nog vertegenwoordigd, en helaas waren er ook weinig inschrijvingen van andere verenigingen. Wetterwille had de pech op de heenweg wat boten total loss te rijden tegen een boom, dat scheelde nog meer deelnemers. Maar desondanks trokken onze dames in een mooie geleende gele acht het blik. Na twee jaar tweede was het nu scheepsrecht. Johan wist zijn maatjes van Amycus op 3 seconden te houden en trok ook blik in een combi vier met geholpen door roeiers van Naarden, de Ank en Argo.

Hieronder is een impressie te zien van de regatta. We zien daar oa papparazzi Bas met een telelens onze roeiers vastleggen op de gevoelige plaat. In het tweede blok hadden onze E dames het zwaar met de jongere concurrentie, zij eidigden als derde van de zes ploegen, die dus allemaal jonger waren.
Volgend jaar zullen we zeker weer een botenwagen afladen naar onze buren, voor dit jaar was het prima zo.