ALV stelt plan voor uitbreiding botenhuis vast

Hoofdpunten van de avondvullende Algemene Ledenvergadering (ALV) van 22 maart 2013.

Mededelingen (selectie)

  •  De sponsorcie heet voortaan ‘Daventria buiten’ – met de blik naar buiten, sponsoring is niet de eerste ingang, het opbouwen van een relatie met bedrijven wel.
  • In dat verband is het heel jammer dat het bedrijfsroeien dit jaar niet aanslaat. Het toernooi gaat dit jaar helaas niet door.
  •  Het bestuur vraagt aandacht voor het gebruik van de vlotten. Denk aan de bloktijden, houd een vlot niet onnodig in gebruik, haal de boot altijd direct uit het water. Maar heb ook geduld met nieuwe en minder vaardige leden – spreek elkaar vooral vriendelijk aan.
  • Op 30 maart staat de doop van de nieuwe skiff gepland. De ALV staat toe dat voor die tijd ‘de afstelling’ al uitvoerig wordt uitgeprobeerd.

Verenigingsprijzen
De ALV feliciteert de leden die voor hun verdiensten in het afgelopen jaar een verenigingsprijs ontvangen: 

  • Aanmoedingsprijs jeugd(wedstrijdroeien): Laure Dijkstra
  • Ankersmitprijs voor het jeugdcoachen: Thom Gardeitchik
  • Tempelmanpet voor sturen: Annemijn Geurts
  • Coachprijs: Johan Bollen
  • Wisselkroes voor materiaalonderhoud: Wicher ten Hoeve

Jan Visker kreeg de Brokkenboei.

Jaarverslag en jaarrekening 2012
In 2012 kende een grote variëteit aan activiteiten. Het jaarverslag geeft een goed beeld van het rijke verenigingsleven. Ook financieel ging het goed in 2012: de vereniging kon uit de lopende begroting bijna € 65.000 opzij zetten voor de uitbreiding van het botenhuis. Minpunten in 2012 zijn de stagnerende ledengroei en de schades aan materiaal.

Verplaatsing en uitbreiding
Inrichtingsplan Ruimte voor de Rivier:
Diederik Anema presenteert het inrichtingsplan van Ruimte voor de Rivier voor de Zandweerdplas en de haven met daarin onze nieuwe locatie. De ALV vraagt om extra aandacht voor het weren van ongewenste bezoekers en voor het maken van afspraken met onze nieuwe buren (de zeil- en motorbootverenigingen en sloeproeiers) over het gebruik van de beperkte ruimte bij de vlotten voor uitvaren/aankomen.

Inrichting botenloods:
Derk de Jonge laat zien hoe de uitgebreide botenloods kan worden ingericht met royaal ruimte voor de bestaande en toekomstig aan te schaffen boten, riemen, roertjes etc.

Definitief Ontwerp (DO) uitbreiding botenhuis:
De ALV van november 2013 had gevraagd om uitwerking van het DO op drie punten: de indeling van de beneden- en de bovenverdieping en van de toegang/trap. Gert Grosfeld (GSG-Architecten) presenteert de uitwerking voor deze drie punten:

  1. De ALV is geheel akkoord met inrichting beneden met o.a. de vergrootte ergometerruimte, plaats mindervalidentoilet en trap.
  2. De ALV stemt in met de inrichting van de bovenverdieping met de gewenste handhaving van de bar. De ALV vraagt om daarbij wel rekening te houden met een eventueel in de toekomst aan te brengen goederenlift (wens Barcie) en vraagt te zorgen voor natuurlijke ventilatie in de dameskleedkamer.
  3. Voor de toegang/trap worden twee varianten (handhaven trap, verplaatsen trap) uitvoerig besproken. Na stemming kiest de ALV voor de variant waarin de toegangstrap wordt verplaatst naar de zijkant van het botenhuis.

Daarmee staat het DO vast en gaat het bestuur de omgevingsvergunning aanvragen en de aanbesteding in gang zetten. De ALV kan een voorstel voor gunning tegemoet zien in de ALV van november 2013.

Actie Schadeloos
Het bestuur heeft na de golf van schades in 2012 de Actie Schadeloos uitgevoerd. De conclusies worden door de ALV overgenomen en op onderdelen aangescherpt. Suggesties zijn er voor de havenbevoegdheid sturen en een periodiek herexamen. Er moet een atmosfeer zijn waarin leden elkaar kunnen aanspreken op veilig varen. De ontvanger moet open staan voor een aanmerking én de zender moet zijn boodschap op een fatsoenlijke manier brengen. Regels vragen ook om handhaving – liefst door mensen aan te spreken, maar als dat niet helpt moet het bestuur bereid zijn tot sancties (boete, werkstraf, schorsing).

Opzet Roeiopleiding
Joanne Saltet licht toe hoe de opleiding meer structuur krijgt. Voor alle opleidingen zijn draaiboeken gemaakt. Knelpunt is de beschikbaarheid van instructeurs en coaches. Ze roept leden op zich te melden. De Coscie vult vervolgens in goed overleg met de coaches en instructeurs de cursussen in.

Bestuurssamenstelling
Diederik Anema wordt bij acclamatie opnieuw benoemd als commissaris Verplaatsing en Uitbreiding. Gert Nijenhuis legt na 3 jaar zijn functie van penningmeester neer. De voorzitter constateert dat Gert elk jaar weer een groter bedrag voor de verplaatsing vrij heeft weten te spelen. Zijn expertise voor verzekeringen kwam goed van pas bij de brand in 2010 en de schades aan boten. De vergadering dankt Gert voor zijn inspanningen en heet zijn opvolger Ton Wellenberg van harte welkom.

Volgens het schema loopt in het najaar de bestuursperiode af van Suzanne van der Meulen (commissaris roeien) en Gerbrand Naeff (voorzitter). Suzanne stelt zich niet herkiesbaar, Gerbrand wel.