60.000 euro voor uitbreiding botenhuis

Het bestuur kreeg het mooie bericht dat de gemeente Deventer € 60.000 bijdraagt aan de uitbreiding van ons botenhuis. Dat is geweldig nieuws en een flinke opsteker voor onze uitbreidingsplannen. Wij zijn de gemeente Deventer heel dankbaar voor deze steun.

Om de groei in het ledenaantal goed op te kunnen vangen heeft de vereniging besloten om het botenhuis uit te breiden. De uitbreiding kost ruim zes ton. Om dat te kunnen betalen heeft het bestuur een aanvraag ingediend voor de 1/3-regeling, waarmee de gemeente Deventer maximaal 1/3 van de kosten van de uitbreiding van sportaccommodaties van verenigingen draagt. De gemeente heeft in een beschikking van 27 maart 2012 een bedrag van € 60.000 terbeschikking gesteld! Dat is een belangrijke stap en het bestuur is heel blij met dit bedrag. Toch is er nog meer dan een half miljoen euro te gaan. Wij zullen dus hard moeten blijven sparen en, ook na deze subsidie, doorgaan met zoeken naar aanvullende financiering.

Op 13 april kan iedereen meepraten met GSG-architecten over de uitwerking van het schetsontwerp. Wij hopen dat, met dit goede nieuws over de financiering, veel leden komen meedenken. De uitbreiding van Daventria krijgt steeds meer vorm!