Cursussen en Clinics van de Ciecos 2022

De Ciecos organiseert ook dit jaar weer diverse cursussen op verschillende niveaus voor zowel skiff als 2-. Heb je al langer de ambitie om je techniek te verbeteren: meld je aan!


De volgende clinics en cursussen staan op de kalender. Dit uiteraard onder voorbehoud van de ontwikkelingen m.b.t. het coronavirus. Alle inschrijvingen gaan 1 februari open en sluiten 1 april

Cx2 – Ax3
Heb je nog geen skiff-ervaring, maar wil je het wel graag leren dan zijn er dit jaar twee mogelijkheden. In twee weekenden (21, 22 mei en 28, 29 mei) krijg je 4 middagen les. Dezelfde cursus wordt nogmaals gegeven in de weekenden van 11, 12 juni en 18, 19 juni. Zorg ervoor dat je voor aanvang al enige ervaring opdoet in de Ruwerd en/of IJsbreker; deze C-1’s zijn geweldige boten om te ervaren hoe het is om in je eentje te varen. Het is absoluut noodzakelijk dat je alle dagen van de clinic aanwezig bent. Voor deze clinic is het maximale deelnemers 6 per clinic. Aanmelden kan via Mijn Daventria: Start 21 meiStart 11 juni. Sluiting inschrijving 1 april 2022.

Ax3 – Ax2
Heb je al je Ax3 bevoegdheid en heb je na het behalen van je A3 minimaal gedurende 1 jaar regelmatig in de skiff geroeid en wil je deze zomer je Ax2 halen, dan kun je m.i.v. mei 1 x per week instructie krijgen; in eerste instantie tot medio juli. We gaan er wel vanuit dat je dan ook ruim tijd investeert in kilometers maken en minimaal 3 per week in een skiff zit. Dus één keer per week instructie en minimaal twee maal per week zelf oefenen. Voor aanvang zal eerst gekeken worden naar het huidig niveau en besproken worden wat er wel /niet verwacht mag worden dit zal gebeuren op 24 april. Tijdstip van de wekelijkse les wordt in overleg tussen coaches en deelnemers vastgesteld. Voor deze cursus is het maximaal aantal deelnemers 8-10. Aanmelden kan via Mijn Daventria. Sluiting inschrijving 1 april 2022

Ax2 naar Beter en indien mogelijk naar Ax1
Voor tweede klas skiffeurs is er ook dit jaar de mogelijkheid om de roeitechniek te verbeteren en mogelijk op te gaan voor het eerste klas examen maar is geen must. De start is in mei en in principe wordt wekelijks les gegeven; in eerste instantie tot medio juli. Eventueel verlenging is mogelijk in overleg. We gaan er wel vanuit dat je dan ook ruim tijd investeert in kilometers maken en minimaal 3 per week in een skiff zit. Dus één keer per week instructie en minimaal twee maal per week zelf oefenen. Voor aanvang zal eerst gekeken worden naar het huidig niveau en besproken worden wat er wel /niet verwacht mag worden dit zal gebeuren op 24 april. Tijdstip van les wordt in overleg tussen coaches en deelnemers vastgesteld. Voor deze cursus is het maximaal aantal deelnemers 8-10. Aanmelden via: Mijn Daventria. Sluiting inschrijving 1 april 2022.

Naar CB2 en van CB2 naar AB2 (AB2 naar AB1)
Wil je leren boordroeien of je boordtechniek verbeteren. Meld je dan als ploeg aan. De start zal in april plaatsvinden met intake-gesprekken tussen de coach(es) en de deelnemers.
Evenals voor de scullers geldt ook hier dat er in principe wekelijks les wordt gegeven in eerste instantie tot medio juli en dat je zelf naast de instructie-uren tijd investeert door te oefenen met andere cursisten. Bij aanvang wordt eerst gekeken naar het huidig niveau en besproken wat er wel /niet verwacht mag worden. Tijdstip van les wordt in overleg tussen coach(es) en deelnemers vastgesteld. Aantal deelnemers in overleg. Aanmelden kan via Mijn Daventria, sluiting 1 april 2022

Voor alle cursussen geldt dat er bij extra aanmeldingen wordt gekeken of er extra capaciteit geregeld kan worden, indien dat niet lukt hebben nieuwe deelnemers voorrang op deelnemers die de cursus eerder deden. Ook bij aanmeldingen binnen de genoemde aantallen kan het voorkomen dat we niet iedereen kunnen plaatsen omdat er geen goede match is tussen de tijdstippen waarop instructeurs/boten beschikbaar zijn.