Corona update 14 oktober

Op dinsdag 13 oktober, hebben minister-president Rutte en minister de Jonge een persconferentie gegeven. In deze persconferentie zijn nieuwe landelijke maatregelen afgekondigd die nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn erop gericht om de kans op grote drukte en aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken. De landelijke maatregelen gelden vanaf woensdag 14 oktober 22:00 uur en zijn in geval de komende vier weken van kracht.

Daardoor zijn er dinsdagavond strengere maatregelen aangekondigd die ook betrekking hebben op de roeisport. De roeisport gaat door deze aangescherpte maatregelen in de basis terug gaat naar STADIUM 2. Een afwijking ten opzichte van 11 mei is de leeftijdsgrens. Roeien in een meerpersoonsboot is toegestaan tot en met 18 jaar. Hieronder een overzicht van de regels die gelden in STADIUM 2:

  • Roeiwedstrijden en evenementen zijn niet toegestaan
  • Loodsen kunnen open onder voorwaarden.
  • Roeiers tot en met 18 jaar mogen roeien in alle boottypen.
  • Roeiers vanaf 18 jaar mogen alleen roeien in √©√©npersoonsboten.
  • Verenigingsgebouw is gesloten.
  • Kleedkamers zijn gesloten. Toiletten en veiligheidsvoorzieningen zijn toegankelijk.

Op donderdag 15 okt voor 18:00 uur zal de KNRB een roeiprotocol op hun website te plaatsen wat ze in overleg met NOC*NSF hebben opgesteld. Het bestuur volgt de ontwikkelingen op landelijk niveau mbt roeien met huisgenoten op de voet, zodra daar meer over bekend is zullen we een update plaatsen. Voorlopig is dit de situatie en is het afschrijfsysteem daarop aangepast.