Veiligheidsavond 4 november: Omgaan met onverwachte situaties

Begin maart ging er een gladde vier om op de IJssel; een week later leek het alsof er weer een boot omgegaan was, maar dit bleek loos alarm te zijn. Een paar weken later liep eengestuurde C4 vol en recent ging een gestuurde C2 in de Kanohaven om. Allemaal situaties en indrukwekkende verhalen die je hoort en die anderen overkomen. Maar stel dat zo'n onverwachte situatie jezelf nu overkomt! Hoe reageer je dan?

Red je jezelf? Red je de ander? Red je de boot? Raak je in paniek? Of weet je even helemaal niet wat je moet doen? En hoe kun je je op dit soort situaties nog enigszins voorbereiden? Neem je altijd een zwemvest / reddingsvest / "foliedeken " / mobiele telefoon mee? Hoe goed kun je zwemmen? Hoe klim je weer in de boot? Roei je alleen op de IJssel? Allemaal vragen om eens met elkaar te bespreken.

In overleg met de veiligheidscommissie heeft het bestuur een avond gepland om hier over te praten.

Een eerste avond was op 24 september. Mocht je er die avond niet bij geweest zijn, dan is het alsnog mogelijk om op maandag 4 november 2019 hierover van gedachte te wisselen met elkaar. De avond begint om 20:00 uur, de koffie staat klaar om 19:45 uur. Alle roeiers, jong en ouder, roeiend in glad of C materiaal zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

Meld je wel even aan voor deze activiteit via Mijn Daventria.

Namens de veiligheidscommissie en het bestuur: Leonie Straatsma en Yvonne Wolf.