Coastal roeien, deel 2

Afgelopen zondag heeft Bertus Blom zijn tweede coastalwedstrijd geroeid. Deze keer in Scheveningen ter gelegenheid van de aankomst van de Volvo Ocean Race. Achtentwintig ploegen streden voor de overwinning, verdeeld oer twee categorieën, gigs ( houten sloepen) en coastal boats (kunststof met dubbele wand).

Er stond een stevig windje met navenante golven buitengaats. De wedstrijd ging over twee keer twee kilometer, vanaf zee tot de havenmond. Boeien lagen in zee waartussen de startlijn lag. Er waren twee heats waarbij de combiploeg bestaande uit Bertus (slag), Martijn Rom Colthoff van Tromp, Robert de Kat van Tromp, Albert Steenman van Breda (boeg) en de ploeg van Isala streden om plaats 1 en 2. Uiteindelijk ging de overwinning naar de combiploeg, de tweede overwinning in het klassement.

Het is het vermelden waard dat de boten ter beschikking worden gesteld door de fabrikant (onder andere Filipi en Liteboat). Isala heeft de beschikking over een Filipi coastalboot die in principe door iedere geïnteresseerde roeier te gebruiken is (dus ook door Daventrianen). Contact kan worden opgenomen met Colette van Isala.